3'üncü Çinli oto da yola çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bayraktar Grubu, Türkiye'deki Çinli Chery otomobilinden sonra kendisinin ilk, Türkiye'nin ise üçüncü Çinli otomobil markası Great Wall'un Türkiye distribütörü oldu. ?Çin Seddi' anlamına gelen Great Wall, Çin'in üretim olarak birinci, ihracatta da ikinci markası

Bayraktar Grubu, Çin'in önde gelen otomotiv markalarından Great Wall Motor Company ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Bayraktar Holding Başkanı Mustafa Bayraktar, Great Wall markalı araçları 2009 yılı içerisinde Türkiye'de satışa sunacaklarını söyledi. Great Wall, SUV ve Pick Up segmentinde Çin'in en büyük üreticisi ve otomotiv ihracatında ikinci sırada yer alıyor. 2007 yılında 450 milyon dolar gelir sağlayan Great Wall Motor Company 121 ülkeye ihracat yapıyor. Great Wall, 2008 yılında 80 bin araç ihraç etmeyi hedefliyor. Mustafa Bayraktar, yaptığı açıklamada Great Wall araçlarının ithali için gerekli izinleri almak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuru çalışmalarına başladıklarını belirtti.

CHERY VE GELLY GELMİŞTİ

BAYRAKTAR, ?Çin'in önemli markalarından biri olan Great Wall'un pek çok ülkede distribütörlükleri bulunuyor. Biz de Bayraktar Grubu olarak Great Wall'u Türkiye pazarına getirme başarısını göstermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de büyüme hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi. Daha önce de Mermerler Grubu, Çinli Chery, Anadolu Grubu da Gelly ile distribütörlük anlaşması imzalamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber