Genel sağlık sigortası yolda

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin devrine ilişkin tasarının ardından, sağlık sigortası sistemini 'tek çatı' altında toplayan tasarı da Meclis'e geliyor

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini gerçekleştirmek üzere adım atan hükümet, şimdi de genel sağlık sigortası sistemi için harekete geçti. Konuyla ilgili Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı Taslağı'nın, bu hafta içinde Başbakanlığa sevk edileceği bildirildi. Öte yandan SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri konusundaki yasa tasarısı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'yla yaşanan imza krizi aşıldı.

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, genel sağlık sigortasını da içeren sosyal güvenlik reformu hakkında bilgi verdi. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, toplantı sonrası açıklamasında, sosyal güvenlik reformunun Türkiye için en başta yapılması gereken reformlardan olduğunu söyledi. Konunun yıllardır Türkiye'nin gündeminde olduğunu, ancak açıklara karşın ciddi bir adım atılamadığını dile getiren Çiçek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ilişkin çalışmanın devamı niteliğinde, genel sağlık sigortası sistemini başlatmayı kararlaştırdıklarını açıkladı. Çiçek, sigortayla ilgili tasarının bu hafta içinde Başbakanlığa sevk edileceğini, en kısa zamanda da TBMM'ye gönderileceğini söyledi.

Emeklilik ve sosyal yardım sırada...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında birleştirilerek standart ve norm birliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Adalet Bakanı Çiçek, sosyal güvenlik kurumlarının finans açığının dengeye kavuşturulması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi için de bu alanda köklü bir reforma gidilmesi gerektiğini anlattı. Çiçek, genel sağlık sigortasının ardından emeklilik sigortası sistemi, sosyal yardımlarla ilgili düzenleme ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yeni kurumsal yapısının oluşturulmasıyla ilgili olarak da yasal düzenlemelere gideceklerini söyledi.

Başesgioğlu imzaladı
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine karşı çıkarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu yönde rapor sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, tasarıyı imzaladı. Böylece tasarıyla ilgili imzalar tamamlandı. Çiçek, Başesgioğlu'nun itirazıyla ilgili sorular üzerine, itirazların 'dikkate alınacak hususlar' olduğunu ifade etti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber