Bütün öğrenciler ilk yıl burslu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hüsnü Özyeğin üniversitesinde ilk yıl bütün öğrenciler burslu okuyacak. Burs ileriki dönemlerde başarı durumuna göre farklılık gösterecek. Öğretim ücreti icin uzun dönemli kredi kullanılabilecek ve mezuniyetten sonra geri ödemesi yapılacak.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfınca geçen yıl kurulan Özyeğin Üniversitesi, ilk öğrencilerini 2008-2009 akademik yılında alacak.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin, eğitiminin önemli bir bölümünü burslu, borç alarak ve yaz-kış çalışarak okuduğunu ve eğitimin önemine gönülden inanan birisi olarak 30 yıldan beri Türkiye'de eğitimin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Üniversite fikrinin 2001 krizine takıldığını ancak sürecin 2007 yılında tamamlandığı kaydeden Özyeğin, üniversitenin ilk öğrencilerini Eylül ayında karşılayacağını ve hedeflerinin 3 yıl içerisinde İstanbul'da 3-4 bin öğrencinin öğrenim

görebileceği bir kampüs oluşturmak, önümüzdeki 10 yıl içinde de bu sayıyı 10-12 bin öğrenci kapasitesine ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Özyeğin, "Üniversitemizin bu yıl kapılarını açacağı 210 öğrencinin tamamına kesintisiz burs vereceğiz. En başarılı 30 öğrenci tam burs, 150 öğrenci yüzde 75 oranında, geri kalan 30 öğrenci de yüzde 50 oranında burs alacak. Başarıya odaklı yüksek bursların yanı sıra Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mezuniyet sonrası ödeme imkanı sunan finansal destek modeli oluşturduk. Amacımız her kesimden öğrenciye üniversiteyi maddi olarak erişilebilir kılmak" diye konuştu.

EĞİTİM ÜCRETİ 24 BİN YTL

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, üniversitenin uluslararası niteliği, kadrosu, esnekliği, öğretim üyeleri ve ortaklarıyla diğer üniversitelerden farklılıkları bulunduğunu, öğrencilerinin yüzde 20'sinin, öğretim elamanlarının da yüzde 35'inin yabancı olacağını söyledi. Bu yıl 210 öğrenci, 14 öğretim üyesi ve 20 öğretim görevlisi ile öğretime başlayacak üniversitenin 2016'da 8 bin öğrenci, 300 öğretim üyesi ve 300 araştırma görevlisi ile faaliyetini sürdürmesini hedeflediklerini ifade eden Erkut, "Hedefimiz 2500-3000 kişilik butik vakıf üniversitesi olmak değil" dedi. Erkut, bu yıl sadece İşletme Fakültesi ile başlayacak olan üniversitenin İngilizce eğitim vereceğini ve bir yıl yabancı dil hazırlık sınıfı olacağını söyledi.

Öğrencilerin 15 kişilik hazırlık sınıflarında haftada 25 saat dil eğitimi göreceğini belirten Erkut, önümüzdeki sene de Mühendislik Fakültesi'nin açılacağını bildirdi. Erkut, hizmet sektörüne yönelik konumlanan üniversitede finans,

perakende, lojistik ve ulaşım hizmetleri, sağlık, turizm konaklama, entellektüel hizmet (Danışmanlık, Ar-Ge, IBT), yaratıcı endüstriler ve kamu hizmeti alanında eğitim verileceğini kaydetti. Her fakültenin dünyanın en saygın üniversiteleri tarafından akredite edileceğini ifade eden Erkut, "Türkiye'nin ilk 3. kuşak üniversitesi olmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğitim ücretinin 24 bin YTL olduğunu ve ilk yıl tüm öğrencilerin burslu okuyacağını belirten Erkut, burs süresinin 7 yıl garantili olduğunu söyledi. Erkut, başarı oranı arttıkça öğrencilerin burs miktarının da farklılaşacağını bildirdi.

Finansbank ile sağlanan anlaşma ile kredi imkanından yararlanacak öğrencilerin mezun olduktan sonra bu krediyi geri ödeyeceklerini ve kredinin faiz oranının yüzde 1 ile sınırlandırıldığını belirten Erkut, öğrencilerin ÖSS sonuçlarını beklemeden "www.ozyegin.edu.tr" adresinden 13 Temmuza kadar kredi başvurularını yapabileceklerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber