Türkiye Kamu-Sen: Enflasyon göz önüne alınmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarına muhatap oldukları mal ve hizmetlerde gerçekleşen enflasyon göz önüne alınarak zam yapılması gerektiğini savundu. Akyıldız, "Bu rakam 2008 yılı için bizim hesaplarımıza göre yüzde 16'nın üzerine çıkmıştır" dedi.

Akyıldız, 20-22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılan Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları İstişare Toplantısının ardından hazırlanan sonuç bildirgesiyle ilgili açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Kamu çalışanlarının 15 Ağustosta başlayacak toplu pazarlık süreciyle ilgili bir soru üzerine Akyıldız, "memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili olarak Maliye Bakanlığının Ocak-Mayıs döneminde yüzde 6,38 olarak belirlenen enflasyon karşısında Haziran rakamlarını dikkate alarak 5.2'lik oranın üzerindeki farkın ödenebileceğine dair açıklamalarının bulunduğunu" anımsattı. Akyıldız, "Bu açıklama, ciddi şekilde kamu çalışanları ile alay etmektir. Dalga geçmektir" diye konuştu.

"Rakamsal olarak ne kadar artış bekliyorsunuz?" sorusuna Akyıldız, "Biz, yüzde 6'lık bir farkın ortaya çıktığı kanaatindeyiz. Bunun Ocak 15'ten geçerli olarak uygulamaya konulması gerekmektedir. Şu anda Merkez Bankasının yaptığı açıklamalara göre 2008 yılı hedef enflasyon rakamı yüzde 10'a ulaşmıştır" yanıtını verdi.

Akyıldız, 2009 ve 2010 yılı enflasyon hedeflerinin revize edildiğgini, ancak 2008'le ilgili revize işleminin gerçekleştirilmediğini belirterek, "Bu gerçekleştirildiği takdirde yıl başından itibaren bir zam uygulamasına geçmeleri gerekmektedir. Ama bunu ısrarla ve inatla revize etmedikleri için kamu çalışanlarına yapılacak zammı düşük tutmaya çalışmaktadırlar. Biz de buna tepkiliyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber