Havelsan'ın kayıp mühendisi ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havelsan'da mühendis olarak çalışan Aycan Okan'dan 17 Haziran 2008 gününden beri haber alınamıyordu. Aselsan, Tübitak ve TAI'deki şüpheli ölümlerin ardından Okan'ın kaçırılmış veya öldürülmüş olabileceği ihtimalleri üzerinde duruldu. Ancak Aycan Okan bugün ortaya çıkarak kayıp olduğu süre içerisinde psikolojik problemlerinden dolayı şehir dışına çıktığını iddia etti.

İşte Aycan Okan'ın yayınlanmak üzere basın-yayın organlarına gönderdiği yazı:

Özel yaşamımla ilgili olarak gelişen bazı problemlerimle yanlız kalarak çözüm üretebilmek amacıyla 17 Haziran 2008 günü erken saatte özel aracımla evden ayrılarak şehir dışına çıktım.

İçinde bulunduğum psikolojik durum içerisinde ne yakınlarıma ne de iş arkadaşlarıma haber vermedim.


24 Haz 08 08:00 Kayıp mühendis gizli projenin beyin takımında

Daha sonra döndüğümde gördüm ki; herkesin başına gelebilecek böyle bir durum sizinkininde içinde bulunduğu bazı basın yayın organlarında tahmin ve varsayımlara dayalı olarak özel hayatım işim ve çalıştığım şirket Havelsan'la irtibatlandırılmak suretiyle bazı haberlere konu edilmiş.

Yaşadığım bu durumun hele hele hiç alakası olmadığı halde çalıştığım şirketle ilişkilendirilmesi hususu gerçekçi olmayıp, objektif habercilik ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi özel hayatımı ve kişisel haklarımı da zedeler niteliktedir.

Sonuç; Basın Kanunu gereğince bu cevap metninin gazetenizin ilk yayınlanacak sayısında aynı sayfada ve aynı puntolarla aynen yayınlanmasını, ayrıca internet gazetenizde de gerekli düzeltmenin yapılmasını aksi takdirde hakkınızda yasal yollara başvurulacağı, her türlü hakkım saklı kalmak üzere ihtar olunur. Aycan Okan."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber