Paraya sıkışan PTT'yi mi soyuyor?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç yılda 314 kez soyulan PTT Bank'ı hırsızlar kolay lokma görüyor. PTT'nin Genel Müdürü Osman Tural ise ?Ne zaman PTT Bank'larda bu kadar para dönüyor diye açıklama yapsak, ertesi gün banka soyuluyor' diye yakındı

Üç yılda 314 kez soyulan PTT'nin Genel Müdürü Osman Tural, bu yıl 100 milyar YTL'lik işlemin PTT'ler üzerinden yapılmasını öngördüklerini belirterek, ?Ne zaman ?PTT Bank'larda bu kadar para dönüyor' diye açıklama yapsak, ertesi gün soygun olayı yaşıyoruz. Herkes PTT merkezlerini soyabileceği izlenimine kapılıyor. Ancak artık tüm şubelerde elektronik alarm sistemi var. Şubelerimiz, özel güvenlik elemanlarıyla, Jandarma bölgelerinde de Jandarma vasıtasıyla korunuyor. Kamera alma ihalemiz de sonuçlanmak üzere. Kamera sistemini de kurunca, PTT Bank'lar güvenlik özellikleriyle tamamen donatılmış olacak' dedi.

PTT BANK HER YERDE

PTT Genel Müdürü Tural, gerçekleştirdikleri atılımlarla, PTT'yle vatandaşı yeniden kaynaştırdıklarını belirterek, ?Nitelikli hizmet, pahalı olmasına rağmen diğerlerinden çok daha hızlı artıyor. Artık insanlar PTT'nin çağdaş hale geldiğini gördüler' dedi. Otomasyon sistemi kullanmayan şubelerinin kalmadığını, acenteleri de sisteme dahil etmek üzere çalışma yürüttüklerini anlatan Tural, ?Hiçbir banka ve finans kuruluşunun olmadığı toplam 940 ilçe, belde ve köyde sadece PTT var. 100'ün üzerinde kurum ve kuruluşun 119 çeşit işini yapar hale geldik. Türkiye genelinde on-line işlem yapılabilen 3 bin 359 açık PTT Bank şubesi, bizimle iş yapan kuruluşların da işyeri haline geldi' dedi.

Herkes soyabilirim sanıyor

Ne zaman PTT Bank'ta dönen para miktarına ilişkin bir açıklama yapsa, ertesi gün hırsızlık olayı yaşandığından yakınan Tural, ?Herkes PTT merkezlerini soyabileceği izlenimine kapılıyor. Ancak artık tüm şubelerde elektronik alarm sistemi var. Tüm şubelerimiz, özel güvenliklerle, Jandarma bölgelerinde de Jandarma vasıtasıyla korunuyor. Kamera alma ihalemiz de sonuçlanmak üzere. Kamera sistemi de kurunca, PTT Bank'lar güvenlik özellikleriyle tamamen donatılmış olacak' dedi. Tural, PTT Bank soygunlarında kaybettikleri paranın çok düşük bir meblağ olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber