CHP'li Köktürk: Yasa çıktıktan sonra TRT'de sınav açıldımı

Haber Giriş : 25 Haziran 2008 14:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 11 Haziran'da yasalaşan TRT Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın ardından Götürü Bedel Hizmet Alım Sözleşmesi ile çalıştırılanların geçici personel statüsüne geçirilmesi için sınav yapılıp yapılmadığını sordu.

-CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, son dört ayda, TRT 1,TRT 2, TRT 23, ve TRT-INT'te kimlere hangi ücret karşılığında program yaptırıldığı sorusunu yöneltti.

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 11 Haziran'da yasalaşan TRT Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın ardından Götürü Bedel Hizmet Alım Sözleşmesi ile çalıştırılanların geçici personel statüsüne geçirilmesi için sınav yapılıp yapılmadığını sordu. CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, son dört ayda, TRT 1,TRT 2, TRT 3, ve TRT-INT'te kimlere hangi ücret karşılığında program yaptırıldığı sorusunu yöneltti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 5767 sayılı TRT Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın 11 Haziran'da Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiğini hatırlatarak şu soruları yöneltti:

?11 Haziran 2008 tarihinden sonra Götürü Bedel Hizmet Alım Sözleşmesi ile çalıştırılanların İşçi Sayılmayan Geçici Personel statüsüne geçirilmesi için sınav yapılmış mıdır? Yapılmışsa, hangi tarihte yapılmıştır? Bu sınav için yönetim kurulundan yetki alınmış mıdır? Sınav hangi ünite tarafından yapılmıştır? Jüride kimler görev almıştır. Bu sınav ile kaç kişi alınmıştır? Sınav duyurusu radyo ve televizyon kanalları ile internetten yapılmış mıdır? Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu İşçi Sayılmayan Geçici Personel Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmeliğin 5'nci maddesi gereğince sınava alınan kişiler için güvenlik soruşturması yapılmış mıdır? Bu kişiler hangi ünitelerde hangi görevlerde çalıştırılacaktır??

Köktürk, Erdoğan'a yönelttiği bir başka soru önergesinde de TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, TRT Yasa tasarısının görüşülmesi sırasında ?Kurumda adeta unvan ve makam enflasyonu var. Ankara radyosunda bulunan 200 müdür sayısı, özel radyolardaki toplam personel sayısından fazladır' dediğini hatırlatarak ?Ankara Radyosu'nda kaç müdürlük vardır? Bu müdürlükler arasında ataması yapılmadığı için boş olan var mıdır? Ankara Radyosu Müdürlüğü'nde atama şartlarına sahip olmadıkları için ?tedviren' atanan yöneticiler var mıdır?? diye sordu.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a yönelttiği soru önergesinde, son 4 ayda TRT 1, TRT 2, TRT 3 ve TRT-İNT'de kimlere hangi ücret karşılığında program yaptırıldığını sordu. Ünsal önergesinde programların, yapımcıları, sunucuları ve konuklarının hangi kriterlere göre ve kimler tarafından belirlendiği sorusunu da yöneltti. Ünsal ayrıca, 29 Şubat'ta görevden alınan Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Avni Küpeli'nin hangi gerekçelerle görevden alındığını da sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber