Yoğun iş temposunda çalışan memurlar isyanda

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Yılmaz / CNN TÜRK

Büro Emekçileri Sendikası BES, 2008'de ölen 7 memurun yoğun iş yükü ve strese dayanamadığı iddiasında. Sendika, penceresi dahi olmayan işyerleri yüzünden hastalanan, psikolojik tedavi gören memur sayısının hızla arttığına dikkat çekiyor.

Kimisi dairede masası başında, kimisi eve dönerken, kimisi de 8 saat üzerine 6 saatlik mesainin sonunda geldiği evinde koltukta yığılıp kalmış...

Yaşları, kıdemleri farklı olsa da ortak yanları kalp krizi sonrası ölmüş olmaları... 23 bin memurun üye olduğu BES, ölümlerin tesadüf olmadığı iddiasında. Gerekçeleri de en azından araştırmaya değer.

Çalışma koşullarnın yarattığı gerilimin üzerine artan ölümler de memurları iyice germiş durumda.

Arkadaşlarının ölümünün ardından gündeme gelmek zorlarına gidiyor ama listenin daha da kabarmaması için destek arıyorlar.

19 yıllık memur Rafet Göktaş, bunca yıldan sonra tedavi görenlerden. Kocamustafapaşa Vergi Dairesi'nde çalışan Hasan Güden ise, şiddetli baş ağrısıyla mücadele etmekten yorgun düşmüş.

Onları en çok üzen ise topladıkları vergi üzerinden yapılan siyaset. Sendika, Cevizlibağ'daki gelir idaresi binasının sağlıksız koşulların haslatık ve ölümleri tetiklediği iddasında.

Memurlar bakanlığın kapısını defalarca çaldılar. Ama bir sonuç alamadılar. Şimdilik bulunan çare kısıtlı imkanla verilen psikolojik destek. Tabii mesaiden artan zaman diliminde.

Sorun sadece vergi daireleriyle sınırlı değil, adliye memurları, tapu sicil memurları da yoğun iş temposu ve sağlıksız ortamdan şikayetçi. Ama devletin memuru olmak ellerini kollarını bağlıyor. Hiç olmazsa yanıbaşlarında bir doktor olsun istiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber