Yargıtay'dan telefonla tacize emsal karar

Haber Giriş : 27 Haziran 2008 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, telefonla taciz ve tehdit iddialarına ilişkin emsal bir karara imza atarak, verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, kendisini telefonla birçok kez arayarak kaçıracağı ve tecavüz edeceği yolunda tehditlerde bulunan sanığın sözlerinin kanıtlanmaması üzerine yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozarak, ?İki kişi arasında geçen konuşmanın başka türlü nasıl kanıtlanacağı hususlarının tartışılması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekir? dedi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, telefonla taciz ve tehdit iddialarına ilişkin emsal bir karara imza atarak, verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, kendisini telefonla birçok kez arayarak kaçıracağı ve tecavüz edeceği yolunda tehditlerde bulunan sanığın sözlerinin kanıtlanmaması üzerine yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozarak, ?İki kişi arasında geçen konuşmanın başka türlü nasıl kanıtlanacağı hususlarının tartışılması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekir? dedi.

Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 4. Ceza Dairesi, verdiği emsal kararda şu görüşleri dile getirdi:

?Mağdure, sanığın kendisini, aynı gün telefonla birçok kez arayarak kaçıracağı ve tecavüz edeceği yolunda tehditlerde bulunduğunu, soruşturma ve kovuşturma evrelerinde ileri sürmüş ve telefon tesbit raporları ile bu durumun kısmen doğrulanmış olması karşısında, mağdurenin anlatımlarının inandırıcılığı üzerinde durularak, daha önce tanımadığı ve başka şehirlerde oturan sanığa suç yüklemesi için bir neden olup olmadığı ve iki kişi arasında geçen konuşmanın başka türlü nasıl kanıtlanacağı hususlarının tartışılması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekirken sanığın savunmasına üstünlük tanınarak yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması gerekir.?

Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin verdiği bu kararın ardından telefonla tacizde bulunanlar ve tehdit edenlerin mahkumiyet yolu açılmış oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber