3 başsavcıya tenzili rütbe

Haber Giriş : 30 Haziran 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAYASADAKİ değişiklik sonrasında türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında soruşturma açılması için izin isteyen Isparta Başsavcısı Erol Tosun, görevinden alındı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) dün yayımladığı adli yargı yaz kararnamesiyle, Erol Tosun Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok Ankara Cumhuriyet Savcılığına, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Soy ise Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine getirildi. Bu atamalar tenzili rütbe olarak değerlendirildi.

Kırmızı halıcı da gitti

Tenzili rütbe yapılanlardan biri de Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın, adliye ziyareti sırasında kırmızı halı serdiren Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk oldu. Öztürk, olaydan sonra geçici yetkiyle merkeze alınmıştı. Kadrosu başsavcı olarak kalan Öztürk, kararname ile Üsküdar Başsavcı Vekili yapıldı. Kararnameyle adli yargıda 1325 hakim ve savcının, idari yargıda 69 hakimin görev yeri değiştirilmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber