BES: Kayıt parası çilesi sürüyor

Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim müdürlüklerine her gün onlarca kişinin ?kayıt parası' şikayetinde bulunduğunu belirterek, ?Geçen haftalarda başlayan okul kayıtları sezonu kayıt parası çilesiyle Türkiye'nin her yanında sürmeye devam ediyor? dedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, gerek Milli Eğitim Bakanlığı bilgi edinme sistemine gerekse il milli eğitim müdürlüklerine her gün onlarca velinin, kayıt parası nedeniyle şikayette bulunduğunu, şikayetlerin sendika genel merkezine de geldiğini kaydetti. Avcı, okul kayıtlarının tam bir işkenceye dönüştüğünü ve yaşanan zorluklar karşısında öğrenci velilerinin sinir krizlerini geçirdiğini savunarak, ?Kayıt parası ve yıl boyunca öğrencilerden farklı isimlerle toplanan paralar, eğitimi devlet okullarında adeta paralı hale getirmiştir. Eğitimde gelinen durum 'Paran varsa oku, paran kadar oku' acı gerçeğidir. Bugün on binlerce çocuğumuzun zorunlu eğitimden faydalanamamasının ana nedenlerinden biriside budur? dedi.

Avcı, devletten ödenek alınamaması nedeniyle okullarda yapılacak harcamaların yine velilerden tarafından karşılanmak zorunda bırakıldığını söyleyerek, e-kayıt sisteminin de kayıt parasına engel olamadığını, kayıt parası çilesinin hala sürdüğünü söyledi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak velilerden hangi isimler altında para toplandığına ilişkin bir araştırma yaptıklarını kaydeden Avcı, ?Velilerden, çocuklarının okula adım atmasından itibaren tam 40 değişik isim adı altında para toplanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber