Araç muayenesinde rüşvet iddiası: 17 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kırıkkale Karayolları 44. Şube Müdürlüğü Araç Muayene İstasyonu'nda yapılan yolsuzluk, polisin operasyonuyla durduruldu. Yoysuzluğa karıştıkları ileri sürülen memurların da bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanıklardan 5 kişi adliyeye çıkartıldı.

Yolsuzluktan dolayı araç muayene istasyonunda uzun kuyruklar oluştu. Bu arada görüntü almaya çalışan basın mensupları engellenmek istendi. Günde 150 aracın muayene edildiği istasyonda, araçlardan istasyona gitmeden 40 YTL, gittikleri zaman 20 YTL rüşvet alındığı iddia edildi.

Kırıkkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, çevre illerde bulunan araç muayene istasyonlarının özelleşmesinin ardından Kırıkkale'de muayenesi yapılan birçok aracın sahte muayenelerle trafiğe çıktığını tespit etti.

Ardından Bağlarbaşı mahallesinde bulunan muayane istasyonuna düzenlenen operasyonlarla istasyonda çalışan memur B.B (45), A.E (45), H.G (40) ile suça karıştığı iddia edilen E.C ve F.A gözlem altına alındı.

Sanıkların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 2 adet diz üstü bilgisayar ve 1 adet masa üstü bilgisayara el konuldu. Sanıkların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, resmi evrakta sahtecilik, normal olmayan araçlara normalmiş gibi evrak düzenleyip muayane yapmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarına karıştığı ifade edildi. Sanıklar sorgularının ardından adliyeye çıkartıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber