3 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP'NİN SÖZLÜ SAVUNMASI

-AKP, kapatılma davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunmasını yapıyor. Sözlü savunmayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yapıyor. (Saat: 9.30)

-SORGULAR SÜRÜYOR

-Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin sorguları sürüyor. Gözaltında bulunanlardan sorgulanmaları tamamlananların Savcılığa çıkartılması bekleniyor.

-Bu arada Ergenekon operasyonuna ilişkin tepkiler de sürüyor. Operasyona ilişkin gelişmeler izleniyor.

-CHP PM TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanıyor. CHP Parti Meclisi toplantısında son gelişmeler değerlendiriliyor. (Saat: 11.30)

-ERDOĞAN GÜL GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat: 15.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Elektronik Haberleşme Kanunu tasarısının görüşülmesi bekleniyor. (Saat: 15.00)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik öngören tasarı görüşülüyor.

-Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülüyor.

-AB Uyum Komisyonu'nda Gümrük Kanunu ile Serbest Bölgeler Kanunu tasarıları görüşülüyor.

-Çevre Sorunları Araştırma Komisyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Çevre Mühendisleri Odası ile Denizcilik Müsteşarlığı'ndan yetkililerini dinliyor.

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, AMATEM'i ziyaret edecek. Komisyon daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı dinliyor.

-Tuzla Tersanelerindeki İşçi Ölümlerini Araştırma Komisyonu Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerini dinliyor.

(Saat: 14.00/10.30/14.30/13.30-14.15-15.00-15.45/10.30/14.00)

-TBMM BASIN TOPLANTILARI

-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu basın toplantısı yapıyor.

-Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısı yapıyor. (Saat:12.00/12.30)

-BAKAN ÇELİK'İN TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik alanındaki genel çalışmalar ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması faaliyetleri ve sağlık alanındaki bazı usulsüzlük iddialarına Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki toplantıda yanıt veriyor. (Saat:10.00)

-BAKAN EKER'İN TOPLANTISI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından gerçekleştirilen ?Ekmek İsrafı ve Tüketici Alışkanlıkları? konulu araştırma sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-Bakan Eker, daha sonra kuş gribi konusunda köy ve şehir çevresinde yaşayan halkı bilgilendirmek amacıyla oluşturulan ?Mobil Bilgi Büfesi? olarak düzenlenen araçların tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat: 10.00/14.00)

-HAZİRAN ENFLASYONU AÇIKLANIYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Haziran ayı fiyat gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat:17.00)

-TURKCELL, TEKNOLOJİ BİNASINI AÇIYOR

-Turkcell'in Gebze'de faaliyete geçireceği Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. binası, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılacağı bir törenle açılıyor. (Saat: 11.00)

-YATIRIM FONLARINDA DA KAN KAYBI

-Faizlerdeki yükseliş başta olmak üzere ekonomide göstergelerin kötüleştiği yılın ilk beş ayında menkul kıymet yatırım fonlarının sayısı 297'den 303'e, toplam yatırımcı sayısı da 2 milyon 998 bin 454'ten 3 milyon 225 bin 512'ye çıkarken, toplam fon büyüklüğü 901 milyon YTL küçülerek 25 milyar 480 milyon YTL'ye geriledi.

-İlk beş ayda, hisse senedi ağırlıklı A tipi yatırım fonlarının toplam portföy değeri yüzde 23.7 küçülerek 701.6 milyon, B tipi fonların portföyü de yüzde 2.7 küçülerek 24 milyar 778.6 milyon YTL'ye indi.

-RUSYA VE ÇİN'LE TİCARETTE MAKAS ALEYHTE AÇILIYOR

-Türkiye'nin Ocak-Mayıs döneminde verdiği 29.2 milyar dolarlık dış ticaret açığının 16.7 milyar dolarla yaklaşık yüzde 60'a yakını Rusya ve Çin'den kaynaklandı. Toplam dış ticaret açığının yüzde 30.5 büyüdüğü anılan dönemde Çin'le ticarette ortaya çıkan açık yüzde 40.7, Rusya'ya karşı verilen açık yüzde 53.7 arttı.

-TERSANE ÖLÜMLERİ EĞİTİM MÜFREDATINA GİRDİ

-Tersanelerde art arda yaşanan ölümlerin ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, gemicilik meslek liseleri sayısında artışa giderken, bu okulların müfredat ve programlarını ise ?güvenlik' ağırlıklı olarak değiştiriyor. Müfredat değişikliği bu ay içerisinde bitirilecek.

-KAYRA, YENİ DÜNYA ŞARABI LEONA'YI ÜRETTİ

-Kayra Şarap, şarapçılık sektöründe yeni dünya şarabı olarak adlandırdığı ve Türk üzümü ile yabancı üzümlerin kupajından elde ettiği Leona isimli yeni bir şarap türünü piyasaya sundu. Böylece Türkiye'de şarap severler, Leona ile Anadolu'nun Narince, Sultaniye üzümleri ile dünyanın en soylu üzümlerinden sayılan Chardonnay'ın karışımı ile ilk kez tanışacaklar. Kayra'nın Tekirdağ Şarköy fabrikasında iki tür beyaz ve bir kırmızı olarak şişelenen Leona serisinden bu yıl 200 bin satış bekleniyor.

-Leona'nın şarap pazarında Buzbağ ile birlikte oynayacak modern yüzlü ve neşeli imajı olan bir oyuncu olacağını kaydeden Özfırat, ?Şarap pazarında Buzbağ algısı biraz daha klasikleşmiş durumda. Leona ise kalite segmentindeki trendy oyuncumuz olacak. Leona ile yeni hedef kitlelere de ulaşmayı amaçlıyoruz. Leona Anadolu üzümleri ile soylu dünya üzümlerini karıştırarak elde edilen, kolay içimli ve de uygun fiyata satılan ilk şarap olacak? diye konuştu. Leona piyasada 18 YTL üzerinden satılacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber