Öğrenci affına YÖK desteği

Haber Giriş : 28 Ekim 2004 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğrenci affını kurumda incelettiğini ve olumlu baktığını belirterek, çözümün siyasi iradenin elinde olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğrenci affı konusunda Ankara'da yoğun bir çalışma yürüten öğrenci temsilcileri ile görüştü. Teziç, öğrencilerden af taleplerini içeren bir dilekçe vermelerini istedi. Hazırladıkları dilekçeyi YÖK Başkanlığı'na sunan öğrencileri daha sonra telefonla arayan Erdoğan Teziç, konuyu kurumda incelettiğini ve öğrenci affına olumlu baktığını ancak çözümün siyasi iradenin elinde olduğunu söyledi. Teziç'in 2000 yılındaki af düzenlemesinin bir benzerine bugün ihtiyaç olduğunu belirterek, "Benim görüşüm de mağdur öğrencilerin durumunun düzeltilmesi. Ek sınav ve devam hakkı ile bu öğrencilerin mezuniyetlerine imkan tanınmalıdır. Bunu rektörlerle görüşmeleri-mizde defalarca dile getirdim. Ancak şu an bizimle ilgili bir durum sözkonusu değil, yapabileceğimiz bir şey yok" dediği öğrenildi. Teziç ayrıca af bekleyen öğrencilerinin sayısı ile ilgili YÖK'ün elinde bir veri bulunmadığını bildirdi.

Öğrencilerin görüştüğü YÖK üyesi Prof. Dr. Alparslan Işıklı da konuya destek verdiklerini, daha önceki yıllarda yapılmış olan düzenlemerin bir yenisinin daha yapılabileceğini söyledi. Öğrenci temsilcilerinden Kadir Yılmaz da "Tek başımıza CHP'ye teklif getirtmemiz mümkün olmadı. Ama hükümete destek vereceklerini açıkladılar. Başbakan'dan bayram müjdesi bekliyoruz" diye konuştu.

CHP, 'teklif yapmam' diyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine CHP teklifi olması halinde af çıkartma sözü verdiği öğrenciler, CHP Grubu'ndan istedikleri sonucu alamadılar. Tekirdağ Milletvekili Enes Tütüncü, Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Sinop Milletvekili Engin Altay, Tunceli Milletvekili Sinan Yerlikaya, Malatya Milletvekili Mevlüt Arslanlıoğlu'nun aralarında bulunduğu 35 kişinin imzaladığı bir teklif son anda yönetim tarafından engellendi. CHP Bursa Milletvekili TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özyurt öğrencilere hükümet tasarısı olarak gelecek bir affa olumlu yaklaşacaklarını ancak kendilerinin kesinlikle bir yasa teklifi vermeyeceklerini söyledi. Daha önce yasa teklifi vereceğini açıklayan Malatya Milletvekili Mevlüt Arslanlıoğlu da AK Parti'nin isteği üzerine böyle bir teklif veremeyeceklerini belirterek teklif vermekten vazgeçti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber