5 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARSAV'DAN KUVVETLER AYRILIĞI SEMPOZYUMU

-Yargıçlar ve Savcılar Birliği, yargıç ve savcıların dünya ve Avrupa'da en önemli örgütleri arasında bulunan ?Dünya Yargıçlar Birliği? ve ?Demokrasi ve Özgürlük İçin Avrupa Yargıçlar Birliği?in de katıldığı Kuvvetler Ayrılığı ve Yargıda Örgütlenme Özgürlüğü konulu sempozyum düzenliyor. Ankara Hakimevi'nde 2 gün sürecek olan sempozyum, yargının, yargı dışında sıkça tartışıldığı ve saldırıya uğradığı bu günlerde yapılması önem kazanıyor. (Saat: 9.30)

-TOBB'UN İSLAM KONFERANSI TEŞKİLATI UZMANLARI TOPLANTISI

-İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Uzmanlar Toplantısı, üye ülkelerden ve uluslararası kurumlardan uzmanların katılımıyla düzenleniyor. 2015 yılına kadar İslam ülkeleri arasındaki ticaretin yüzde 20 oranında artırılmasına yönelik stratejilerin belirleneceği toplantının açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapıyor. (Saat: 9.30)

-DSP'NİN ?YOKSULLUĞA BAŞKALDIRI MİTİNGİ?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer DSP tarafından Kırklareli Lüleburgaz'da düzenlenecek olan ?Yoksulluğa Başkaldırı Mitingi?ne katılıyor. (Saat: 16.00)

-ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİ, RENK VERMEMEK İÇİN SORU SORMAMIŞ

-Geçtiğimiz günlerde AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın sözlü açıklamalarını ve AKP adına da Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in sözlü savunmasını dinleyen Anayasa Mahkemesi üyelerinin ?renk vermemek' için soru sormadığı öğrenildi.

-Anayasa Mahkemesi heyetinin, sözlü açıklama ve savunmaları dinlemeden önce ?soru sormama' kararı aldığı belirtildi. Üyelerin, taraflara soracağı sorudan verecekleri kararın tahmin edilebileceği ve üzerinde spekülasyon yapılabileceği ihtimali göz önünde bulunduruldu ve soru sorulmaması yönünde karar alındığı kaydedildi.

-ANAYASA MAHKEMESİ'NDE ?FLÖRT FAHİŞELİKTİR? SAVUNMASI

-Önceki gün Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, asparagas haberler yapıldığını ve kendisinin de yaklaşık 16 yıl önce asparagas bir haberin mağduru olduğunu belirterek, ?16 yıl boyunca ?flört fahişeliktir' sözünü söylemediğimi açıklamak zorunda kaldım. Ailem bile beni bu sözü söylediğim için yargıladı. Yaklaşık 4 yıl önce asparagas haberi yapan gazeteci, haberini canlı yayınlanan bir programda yalanlayıp, benden özür diledi? dediği öğrenildi.

-ÖĞRETİM ÜYELERİ ?ŞERİAT'TAN KORKUYOR

-Üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri arasında yapılan araştırma, öğretim üyelerinin Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduğunu ortaya koydu. Öğretim üyelerinin yüzde 73,7'si Türkiye'nin bölünmesinden endişe duyarken, yüzde 66,3'ü şeriatın Türkiye'nin geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

-SABANCI ENERJİ GRUP BAŞKANI HAKMAN: SEKTÖRE 6,5 MİLYAR DOLAR YATIRACAĞIZ, LİBERAL PİYASA BİR AN ÖNCE DERİNLEŞMELİ

-Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Avusturyalı ortakları Verbund ile birlikte 2015 yılına kadar elektrik üretimi alanına nükleer santral hariç 6,5 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirterek enerjide liberal piyasa istedi.

-Sektörde liderlik hedefi için portföylerini yüzde 35 hidroelektrik, yüzde 30 doğal gaz, yüzde 30 kömür, yüzde 5 rüzgar olarak planladıklarını kaydeden Hakman, Verbund dışında bir yabancı ortak için görüşmeler yaptıkları nükleer santral için de kararlı oldukları mesajını verdi. Hakman, nükleer gibi kapsamlı bir yatırımda yatırımcının kimliğinin önemli olduğu uyarısında bulundu.

-SHGM, ATATÜRK HAVALİMANI'NDA PİST UZATARAK PİSTTEN ÇIKMA KAZALARININ ÖNÜNE GEÇECEK

-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan pistten çıkma kazalarının önüne geçmek için 06/24 pistini onaracak ve uzatacak. Şu anda 2 bin 300 metre olan pist, onarımın ardından 2 bin 600 metreye çıkacak. Ayrıca, yapılması planlanan yedek pist ile birlikte 40 olan slot kapasitesi yaklaşık 50'ye çıkacak.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 57'Sİ PETROL VE DOĞAL GAZDAN

-Türkiye, Ocak-Mayıs döneminde ithalatta en büyük faturayı 19.7 milyar dolarla önceki yıla göre yüzde 62.5 artan büyük bölümünü ham petrolün oluşturduğu "mineral yakıtlar ve yağlar" ithalatına ödedi. Bu fasıl anılan dönemde 29.2 milyar dolar olan dış ticaret açığının yüzde 56.6'sını oluşturdu.

-BANVİT SERMAYESİNİ 100 MİLYON YTL'YE ÇIKARACAK

-Sermaye Piyasası Kurulu, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş. ile birlikte 6 şirketin sermaye artırımını kayda aldı. Banvit ödenmiş sermayesini 80 milyon YTL'den 100 milyon YTL'ye çıkaracak.

-YARGITAY : ?BIYIK VE SAKAL İSTEMEMEK AYRIMCILIK DEĞİL?

-Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyeleri, işverenin işyerinde bıyıklı ve sakallı olanları çalıştırmama hakkı olduğunu ve bunun ?ayrımcılık' olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, ?İşle uyuşmadığı zaman bıyık ve sakalı haklı fesih nedeni yapıyoruz. Bıyık ve sakal istememek ayrımcılığa girmez. Bıyık ve sakal istememek işverenin yönetim hakkı içine girer? dedi.

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: ?ÖZELLERDEKİ YÜZDE 30'LUK FARK ÜCRETİ AZ DEĞİL?

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı özel hastanelerin en fazla yüzde 30 fark almasını öngören düzenlemenin amacının vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, bazı özel hastanelerin oranı az bularak karşı çıktığı uygulama için ?Hükmet olarak yüzde 30'u az bulmuyoruz. Makul bir ölçü olduğuna inanıyoruz. Burada vatandaşın sesine kulak vermek lazım? dedi.

-MEB'DEN TARTIŞILAN ATAMA

-Osmaniye Merkez Sağlık Meslek Lisesi'ne görev yapan 3 öğretmenin ?yasal dayanağı' olmamasına karşın başka okullarda müdür yardımcılığı görevine atandığı iddiası eğitim camiasını karıştırdı.

-Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu atamaların ?kapanan okullarla' ilgili bir genelge neticesinde yapıldığı açıklamasında bulundu. Ancak genelgenin bu atamaya imkan vermediği belirlendi. Tartışma TBMM gündemine taşınıyor.

-EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLİKLERİ İLAN EDİLİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün yönetici atamalarıyla ilgili 25 Haziran 2008 tarih ve 2008/50 sayılı genelgesi sonrasında Valilikler eğitim kurumları yöneticiliklerini ilan etmeye başladı.

-Genelgenin yayınlandığı 25 Haziran'dan itibaren bir haftada 41 valilik boş kadroları açıklarken, son yapılan yöneticilik sınavda başarılı olan öğretmenlerin sınav geçerliliği ise 24 Temmuz'da sona eriyor. Başvurular ise ilanlardan ancak 15 gün sonra başlayabiliyor.

-TÜRK MUSİKİSİNİN DEĞERLİ NOTALARI BAKANLIKTAN DESTEK BEKLİYOR

-Türk musikisinin ünlü bestekarlarının imzalı notalarını, yarım asırdır toplayan Rahmi Kalaycıoğlu, aralarında Zeki Müren, Avni Anıl, Alaaddin Yavaşca, Yıldırım Gürses, Saadettin Kaynak gibi 90 bestekârın notalarından oluşan bu külliyatının gelecek nesillere aktarılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek bekliyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber