Polislik için yaş sınırı kaldırılacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 23:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite mezunu olanların polislik için başvurmaları için yaş sınırında düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu. Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Polis Eğitim Merkezlerine 2007 yılında öğrenci alımı yapılmadığını, bu nedenle polislik sınavını bekleyen üniversite mezunlarının müracaat edemediğini bildirdi.

2007 yılı için açılmayan sınavda yaş sınırı şartını sağlayan bazı üniversite mezunlarının, bu sene yaş sınırından dolayı başvuru yapamadığını belirten Yazıcıoğlu, ''Geçen sene itibariyle yaş sınırı engeli olmayan ancak bu sene için yaş sınırı engeline takılan üniversite mezunu polis adayları için yeniden yaş düzenlemesi yapmayı düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de İçişleri Bakanı Atalay'ın cevaplandırmasını istediği önergesinde, 2004 yılından bugüne kadar yasal olmayan imar tadilatları nedeniyle haklarında soruşturma açılan belediye başkanı bulunup bulunmadığının açıklanmasını istedi.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle sunduğu önergede, Ergenekon soruşturması kapsamındaki günlüğün, Oramiral Özden Örnek'in oğlu Burak Örnek'in Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesi arasında bir ilişkinin bulunup bulunmadığını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber