Engelli eğitimine devlet desteğini sınırlayan tasarı eleştiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çarşamba günü TBMM'de görüşülmesi beklenen 5378 Sayılı Engelliler Kanunu'nun ek üç maddesinin engellilerin eğitim haklarını ellerinden alınacağını ileri süren eğitim merkezi sahipleri, engelli aileleri ve eğitimciler tepkili. Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Sarıkız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Temsilcisi Figen Gürkan, "Bu kanun çıkarsa, engelli çocukların eğitiminde devlet desteği bitecek. Bugüne kadar engelli çocukları köylerden bile çıkararak sosyalleşmelerini sağladık. Yeni kanunla hepsini evine yollamak durumunda kalacağız. Aileler ve kurumlar adına bu kanun tasarısının çıkmasını onaylamıyoruz." dedi.

Edremit Engelli Yakınları Derneği Başkanı Bayram Karakaş da, "2005 Temmuz ayında çıkan kanunla bize verilen bütün haklar geri alınacak. O kanunla beraber parası olan veya olmayan, sosyal haklardan yararlanan yararlanamayan herkes, bütün engelliler eğitim hakkı kazanmıştı. Birtakım kişilerin bunu suiistimal ettiği bu hakların tamamı engellilerden geri alınmaya kalkılıyor." şeklinde konuştu. Engelli annesi Zeynep Arıcı ise, "Üç yıl önce bize eğitim hakkı verilmişti, çok sevinmiştik. Çocuklarımız sosyalleşecekti fakat bu şimdi geri alınıyor." dedi.

Engelli eğitim rehabilitasyon merkezinde eğitim görevlisi olarak çalışan Zarife Karaoğlan, 12 yıldır bu işi yaptığı belirterek, "Özel eğitim kurumlarının en az 35 bin kişi istihdam ettiğini bilmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Engelli eğitim rehabilitasyon merkezler eğitim görevlileri ve veliler, sözkonusu kanun tasarısına tepki için Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de AK Parti il ve ilçe merkezlerine giderek dilekçe verecek. Tasarı kanunlaşırsa, şu anda engelli eğitiminde sınırsız olan devlet desteği, 44 aya indirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber