Kene arazide fakat korkan şehirli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kenenin arazide ancak korkanın şehirli olduğunu söyledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak, toplantı ve festivale katılmak için memleketi Afyonkarahisar'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Kene arazide fakat korkan şehirli" diyen Eroğlu, bu durumu ilginç olarak değerlendirdi. Mesirelik alanların ilaçlanmasından ziyade keneden korunma yollarına önem verilmesi gerektiğine değinen Eroğlu, bu konu da çalışma yaptıklarını anlatarak şunları söyledi: "İlaçlamada değil de biyolojik olarak nasıl bir çalışma yapılabilir onu araştırıyoruz. Kimisi sülün üretin araziye bırakın diyor, kimisi kuşların önemini belirtiyor, kimisi de keklik gibi kuşlardan faydalanın diyor. Ama bu konuda görüşler muhtelif. Bu konuda üç bakanlık olarak çalışma yapıyoruz ve vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz"

Kenenin sadece Türkiye değil, dünyanın her yerinde olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, Almanya'da bu canlıyı çıkarmak için özel aparatlar yapılıp eczanelerde satıldığını söyledi. Yine bir takım korunma ilaçlarının olduğunu dile getirerek, yaptığımız çalışmalar hakkında detaylı bilgi vereceklerini aktardı.

Kene konusunun vatandaşlar arasında kargaşaya da neden olduğunu dile getiren Eroğlu, televizyon ve gazetelere çıkan bazı ilgililerin bilgi eksikliğinden yakındı. Keneye karşı alınacak önlemlerin birincisinin vücuda yapıştığı zaman tekniğine uygun olarak, ezmeden alınması olduğunu anlatan Eroğlu, "Mesirelik alanlara gidipte kene ısırmasına maruz kalanların endişe etmemeleri, önce kendileri çıkartabiliyorlarsa kendilerinin çıkarmalarını, çıkarmıyorlarsa bir sağlık kuruşuna gidip çıkarttırmaları gerekir. Böyle bir vaka karşısında çabuk davranmaları çok önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber