İlhan Selçuk'un avukatı: Yeni operasyonlar bekliyoruz

Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyeti Gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un Avukatı Akın Atalay, Ergenekon soruşturmasına ilişkin açıklanan iddianameyle ilgili olarak, "Bizim açımızdan bir şey çıkmayacağına eminim" dedi.

Atalay, İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından hazırlanan "Ergenekon" iddianamesine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in açıklamalarını değerlendirdi.


Flaş!... Ergenekon iddianamesi açıklandı!

İddianameye gelen ilk tepkiler

İşte Ergenekon'un suç dosyası ve istenen cezalar


Atalay, şunları söyledi: "İlk konuşmasında iddianame açıklayacağım dedi ama bundan ötesini açıklayamaz. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar iddianame içinde ama İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay da gözaltına alındı. Biz yaptığımız savunmalarda söyledik. Garip tuhaf bir durum olduğunu ifade ettik. Şimdi bir iki tane orgenerali alıyorsunuz. O günlüklerde adı geçen başkaları var onları almıyorsunuz. Demek ki günlükler yok bu işin içinde. Askeri yargının içinde saydılar onu. Ne çıkar derseniz, bilemiyorum dosyayı. Bizim açımızdan bir şey çıkmayacağına eminim. Hem İlhan Selçuk hem de Mustafa Balbay'la ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Şimdi sorulan sorular ve gösterilen belgelerden görülüyor ki yok. Ama ben buna rağmen bize dava açılacağını düşünüyorum. Bu kadar tantanadan sonra, adama sorarlar 'niye gözaltına aldın kardeşim' o zaman. Merak ediyorum ama neden açacak. İlhan Selçuk'un iddianamede sanık olarak yer alacağını düşünüyorum. Çok önemli suçlamalar yönelteceklerini düşünmüyorum. Kamuoyu takdir edecek zaten. Somut bir bağ kuramıyorlar. İlhan Bey'in o soruşturma kapsamındaki kişilerle somut organik bir bağını kuramıyorlar. Mustafa Balbay için ek iddianameyi bekleyeceğiz. Görülen o ki yeni operasyonlar yapacaklar. Ben bekliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber