16 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ile Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan ile Belediye Başkanı Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu ve Afrika Birliği Başkanı Jean Ping'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.

(Saat: 12.00/14.30/16.45/18.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Milli Futbolcu Hakan Şükür ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Mustafa Erol'u kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra Ankara Palas'ta gerçekleşecek olan Büyükelçiler İstişare Toplantısı'na katılıyor. (Saat: 14.00/15.00/16.30/17.00/20.00 )

-ASO'NUN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIYOR

-Ankara Sanayi Odası'nın Atatürk Bulvarı üzerinde inşa edilen yeni hizmet açılıyor. Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılıyor. (Saat: 10.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Genel Kurul'da Kamu Finansmanı Borç Yönetiminin düzenlenmesi Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilecek. Tasarı temel kanun olarak görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören ve AKP milletvekillerine ait yasa teklifi ele alınıyor.

-Adalet Komisyonu'nda Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanun tasarısı ile Kamu Kurum ve kuruluşları ile Belediler arasında "haciz" kolaylığı getiren ve AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın imzasını taşıyan yasa teklifi görüşülüyor.

-Tarım Komisyonu'nda Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülüyor. (Saat: 10.30/10.30/10.30)

-MECLİS BASIN TOPLANTILARI

-ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, basın toplantısı düzenliyor.

-DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/12.00)

-CHP'DEN OKKIR ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Ergenekon soruşturmasında tutuklu olan ve yaşamını yitiren Kuddusi Okkır ile ilgili Meclis araştırma önergesi veriyor. Anadol, araştırma önergesi öncesi basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA ÖDÜL TÖRENİ

-Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu ?Talasemili Çocuklar Dördüncü Uluslararası Resim Yarışması?nda dereceye girenler için ödül töreni yapılıyor. (Saat: 14.00)

-SHP ?LAİKLİK KARŞITI EYLEMLER KATALOĞU?NUN 3. RAPORUNU AÇIKLIYOR

-SHP'nin ?Laiklik İzleme Masası?, ?Laiklik Karşıtı Eylemler Kataloğu?nun 2. raporunu açıklıyor. (Saat: 11.30)

-ÜLKER, GIDA PAZARINDAKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRECEK

-Ülker ürünü olan Kalbim Benecol'ün yaratıcısı Ingmar Wester ile Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü'nün katılımıyla fonksiyonel gıda pazarındaki son gelişmeler, stanollerin sağlık üzerindeki etkileri, sektördeki yeni trend ve hedefler değerlendirilecek. (Saat: 10.00)

-MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDE ?BİZ NERDE HATA YAPTIK? TOPLANTISI

-Milli Görüş çizgisinde siyaset yapan ve bu çizgiye yakın çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve yazar Şubat ayından bu yana yürüttükleri çalışmaları siyasal bir harekete dönüştürmek için düğmeye bastılar.

-Milli Görüş'ün önemli isimlerini bir araya getiren ?3N? toplantılarının ikincisi geçtiğimiz hafta sonu Kızılcahamam'da yapıldı. Toplantıda, kapatılan Refah Partisi, Fazilet Partisi ile Saadet Partisi ve AKP'nin neden başarısız olduğu masaya yatırıldı. Toplantıda, Milli Görüş çizgisinin bundan sonra nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği tartışıldı.

-Toplantıya katılan isimler, Milli Görüş'ün başarısızlığın nedeninin bugüne kadar ?adalet devleti? amaçlamak yerine, sadece ?iktidar mücadelesi? verilmesine bağlarken, toplumun geniş kesimine hitap edebilmek için proje hazırlamaya başladılar.

-65 İLİN BÜTÇESİ AÇIK VERDİ

-Ocak-Haziran döneminde, 16 il aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri yaratarak toplamda 63 milyar YTL fazla yaratırken, sağladığı gelir aldığı harcamayı bile karşılamayan 65 il ise 10 milyar YTL'lik açık verdi. Merkezden yapılan bütçe tahsilat ve harcamaları da 51 milyar YTL açıkla sonuçlandı.

-Yılın ilk altı ayında aldığı 4 milyar YTL'lik bütçe harcamasına karşılık bütçeye 37.8 milyar YTL gelir aktaran İstanbul 33.7 milyar YTL ile net katkı sağladı. İstanbul'u 11.4 milyar net katkıyla Kocaeli, 6.9 milyarla İzmir, 6.5 milyarla Ankara izledi.

-DÜNYA SAVAŞINDA 388 BİN OSMANLI ASKERİ HASTALIKTAN ÖLDÜ

-Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Ordusu'nun kayıpları üstüne gerçekleştirdiği ?Osmanlı Ordusu 1914-1918? başlıklı araştırması ABD'de Utah Üniversitesi tarafından yayınlandı.

-Prof. Özdemir, ABD'nde ciddi bir üniversite tarafından basılan kitabında, Birinci Dünya Savaşı'nda Ermeni kayıplarının gerçek nedeni üstüne dönemin Osmanlı Hükümeti'ne yöneltilen suçlamaların haksızlığını belgelerle ve bilimsel mantıkla çürütüyor.

-274 sayfalık kitap Utah Üniversitesi tarafından dağıtıma verildi ve dünyanın en büyük kitap pazarı olan Amazon'da Türkiye ile ilgili çok satan kitaplar listesinde birinci sırada yer aldı.

-TIP FAKÜLTELERİNDE KONTENJAN ARTIŞI YÜZDE 27'Yİ GEÇTİ

-ÖSYM 2008 kılavuzu yayınlanırken, tıp fakültesi kontenjanlarındaki artışın yüzde 27.4'ü bulduğu ortaya çıktı. Geçen yıl vakıf ve devlet üniversiteleri tıp fakültelerine toplam 4 bin 724 kontenjan belirlerken, bu yıl belirlenen kontenjan sayısı 6 bin 23 oldu.

-Geçen yıl devlet üniversitelerinden 41'i Tıp Fakültesi'ne öğrenci alırken, bu yıl 47 devlet üniversitesi öğrenci aldı. 2007 yılında tıp fakültelerinin kontenjan sayısı 4 bin 365 olurken, bu yıl kontenjanları yüzde 27.7 oranında artarak 5 bin 575'e ulaştı.

-DİYANET İSTEDİ, İLAHİYAT KONTENJANLARI UÇTU

-ÖSYM, 2008 ÖSYS sınav kılavuzunu yayınlarken, kontenjanların artırımı konusunda tartışıma konusu olan ilahiyat fakültelerinin kontenjanlarının 813'den 2 bin 724'e çıktığı ortaya çıktı. Bir yılda, bu fakültelerdeki artış yüzde 235'i buldu.

-İlahiyat Fakülteleri'ndeki bu artışın sebebi ise 13 Şubat'ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından YÖK'e gönderilen bir yazı. Dönemin Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu YÖK'e gönderdiği yazı ile Diyanet İşleri'nde çalışanların sadece yüzde 8'inin İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu belirtilerek kontenjanların artırımını istemişti.

-?ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ? 5 YILDA 10 BİN KİŞİYİ TİYATROYLA TANIŞTIRACAK

-Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf, tarafından düzenlenen ?13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali?, ulusal ve uluslararası 44 tiyatro topluluğunun katılımıyla 14-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatrolarının desteğiyle düzenlenecek festival kapsamında TAKSAV, 5 yıl içinde daha önce hiç tiyatroya gitmemiş 10 bin kişinin tiyatro ile tanıştırılacağı bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber