Acil hastaya ambulans vermeyen başhekim ve doktora yargı yolu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

SAKARYA İdare Mahkemesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Yılmaz ile hastanenin Dahiliye Uzmanı Doktor Ayşin Bayındır'ın, 8 ay önce hastanede durumu acil olan hastanın sevki için ambulans vermeyerek ölümüne neden oldukları iddiasından yargılanmalarına karar verdi.

10 Aralık 2007 tarihinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Havva Akgüneş, hastanenin dahiliye doktoru Ayşin Bayındır tarafından kan şekeri değerinin düşük olması nedeniyle muayene sonrasında Sakarya Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak buradaki doktorlar, hastanın kendileriyle ilgili durumu olmadığını belirterek Havva Akgüneş'i geri gönderdi. Evine gitmek zorunda kalan Aygüneş rahatsızlanınca yeniden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre Başhekim Muzaffer Yılmaz, hastayı kendi servisine yatırıp tedavisi için herhangi bir branşa sevk etmedi ve hastanın takibini de yapmadı. 3 gün sonra ağırlaşan hastanın yakınları Havva Aygüneş'in İzmit'e sevk edilmesini istedi. Ancak bu kez de Başhekim Yılmaz, hastanın sevki için ambulans vermedi. Ailesinin imkanlarıyla İzmit'e sevkedilen hasta bir süre sonra öldü.

İHMALDEN YARGILANACAKLAR

İzmit'te ölen Havva Aygüneş'in yakınları ölümde ihmal olduğunu söyleyerek şikayette bulundu. Sakarya Bölge İdare Mahkemesi de memurlar ve diğer görevlilerin yargılanmasıyla ilgili 4483 sayılı yasa gereğince dosyayı inceleyip başhekim Muzaffer Yılmaz ile hastane doktoru Ayşin Bayındır'ın ?Hastaların tedavisinde görevlerinin gerektiği dikkat ve özeni göstermeyerek görevlerini ihmal ettikleri' iddiasıyla yargılanmaları yönünde karar verdi.

Mahkeme, yargılanmamaları için başvuruda bulunan Başhekim Muzaffer Yılmaz ile doktor Ayşe Bayındır'ın itirazlarını reddederek, kararın gereğinin yapılması için dosyayı Cumhuriyet Bassavcılığı'na gönderdi. Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, ?Artık konu yargıda. Bekleyip göreceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber