Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarına 60 sayfa

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon terör örgütü iddianamesinde Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması olayının azmettirildiği iddiasına 60 sayfa ayrılmış durumda.

- Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarda kullanılan el bombalarının Ümraniye'de bir gecekonduda bulanan el bombalarıyla aynı kafileden olduğu öne sürülmüştü. Ancak yapılan son incelemede gazeteye atılan el bombalarından ikisinin 2007'de emekli Binbaşı Fikret Emek'in annesinin Eskişehir'deki evinde ele geçirilen 12 el bombasından biriyle aynı kafileden olduğu ortaya çıktı..

Ergenekon soruşturması iddianamesinin en önemli kısmını Danıştay Baskını ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması eylemi oluşturuyor.

Ümraniye'de bir gecekonduda bulanan ve seri numaraları alındıktan sonra patlayıcı düzeneği imha edilen 27 el bombası ile Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının aynı kafileden olduğu öne sürülmüştü.

Ancak yapılan incelemede 5, 10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde Cumhuriyet gazetesine atılan ve biri patlamayan üç el bombasından birincisi ve üçüncüsünün, 26 Haziran 2007'de emekli Binbaşı Fikret Emek'in annesinin Eskişehir'deki evinde ele geçirilen 12 el bombasından biriyle aynı kafileden olduğu ortaya çıktı.

Ümraniye'de bulunan el bombalarının patlayıcı düzenekleri imha edilirken, Eskişehir'de bulunan el bombalarının imha edilmediği kayıtlarda yer alıyor.

Danıştay baskını davasında Alparslan Aslan ile birlikte müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz'e, 27 Nisan 2006'da Ataşehir'de, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin ile toplantı yaptıklarını öne sürmüştü.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce dikkate alınmayan bu ifadede Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları bu toplantıda Veli Küçük'ün emri ile Muzaffer Tekin'in bir karton kutu içinde Alparslan Aslan'a teslim ettiğini öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber