22 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP DAVASINDA KARAR TARİHİ BELİRLENİYOR

-Anayasa Mahkemesi heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasının karar tarihini yapacakları toplantı ile belirliyor. (Saat: 13.00)

-GRUP TOPLANTILARI

-AKP, DTP ve CHP Meclis Grupları toplanıyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partilerinin Meclis grup toplantılarında son gelişmeleri değerlendiriyor.

(Saat: 11.15/12.30/13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda CHP'nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye İstatistik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında değişiklik kanunun tasarısı görüşülüyor. (Saat: 15.30)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Umut Çocukları Derneği'nden Yusuf Ahmet Kulca'yı dinliyor.(Saat: 15.30)

-Tuzla Tersanelerindeki İşçi Ölümlerini Araştırma Komisyonu taslak raporuna son şeklini veriyor. (Saat: 15.30)

-SAVUNMA SANAYİ İCRA KOMİTESİ

-Savunma Sanayi İcra Komitesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda yapılıyor. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile komite üyeleri katılıyor. (Saa:10.00)

-TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanıyor. (Saat: 14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Kazakistan Büyükelçisi Bagdat Amreyew, Sri Lanka Büyükelçisi W. Mudiyanselage Senevirathna ve Estonya Büyükelçisi Mart Volmer'i kabul ediyor. (Saat: 12.00/14.00/16.45)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANTISI SÜRÜYOR

-YÖK Genel Kurulu, 126 rektör aday adayından Köşk'e gönderilecek 63 ismi belirlemesinin ardından çalışmalarını Komisyon Raporları görüşerek sürdürüyor. (Saat: 9.30)

-ODTÜ'DE MELİH GÖKÇEK PROTESTOSU

-ODTÜ'lüler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ODTÜ'deki birçok binanın ruhsatsız olduğunu iddia etmesi ve yıkılması gerektiğini söylemesinin ardından durumu protesto etmek için ODTÜ postanesinin önündeki kavşakta 5 dakikalık yere yatma eylemi yapıyorlar. (Saat: 16.00)

-ODTÜ REKTÖRÜ AKBULUT'UN ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ERYILMAZ'I ZİYARETİ

-ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı ziyaret ediyor. Akbulut, Eryılmaz görüşmesinde Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ'nün imar durumu nedeniyle almış olduğu kararla birlikte son dönemi önemli gelişmeleri değerlendiriliyor. (Saat: 16.00)

-TÜRKİYE'NİN TERÖRİSTLERİN İADESİ TALEPLERİ HEP HAVADA KALDI

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın AKP hükümetleri döneminde iadesi istenen PKK'lılara ilişkin soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye'nin iade taleplerinin karşılık bulmadığını ortaya koydu. Bakan Şahin'in 2002-2008 arasındaki iade taleplerine ilişkin verdiği rakamlara göre, 6 yılda 178 PKK'lının iadesi istendi. Bunlardan sadece 10'una karşılık verildi.

-Şahin, ?Türkiye Irak yönetiminden hakkında tutuklama emri bulunan PKK'lı teröristlerin iadesini istemiş midir?? sorusuna ise ?Osman Öcalan'ın Irak'ta faaliyetlerini sürdürdüğü yolunda bilgilerin gelmesi üzerine iadesinin istendiği, Nuriye Kesbir ve Rıza Altun'un Kuzey Irak'a geçtiğinin bildirilmesi üzerine de her biri hakkında kırmızı bültene istinaden Türkiye'ye iadesi amacıyla geçici olarak tutuklanmalarının talep edildiği ancak henüz bir gelişme kaydedilemediği' yanıtını verdi.

-CHP'DEN KIBRIS UYARISI: ?GİRİT GİBİ GİDER?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Kıbrıs sorunu karşısında AKP Hükümeti'nin izlediği politikayı eleştirdi ve Hükümeti, ?taviz? vermekle suçladı. Hükümetin, herhangi bir konuda büyük devletlere hayır diyebilecek bir konumda olmadığını ileri süren Öymen, ?Bu gidişle Girit gibi Kıbrıs da gider. Herkesin haberi olsun. Bunu defalarca söyledik. Girit de böyle gitti? dedi.

-Kıbrıslı Türklerin ?azınlık? tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunan Öymen, tek devlet arayışlarını da eleştirdi. Öymen, ?Tek devlet, Rum devleti demektir. Rumlar kendi devletini ortadan kaldırmayı kabul etmiyor. Yani o devlete yamanacaksın sen. Devlet Rumların, vatandaşlık Rumların sen sonuçta bir azınlık haline geleceksin? diye konuştu.

-ECONOMIST TÜRKİYE İÇİN HEM ENFLASYON HEM BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

-The Economist, Türkiye için 2008 yılı büyüme tahminini yüzde 4.5'e, enflasyon tahminini de yüzde 11'e yükseltti. İngiliz yayın kuruluşu Haziran başında yayımladığı projeksiyonlarda Türkiye için 2008 yılında yüzde 3.2 büyüme ve yüzde 10.2 enflasyon tahmininde bulunmuştu.

-The Economist Intelligence Unit'in yaptığı son projeksiyonlarda, Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasıla büyüme oranının 2009 yılında ise yüzde 4.3'le biraz gerileyeceği öngörüldü. 2008 sonu itibariyle işsizlik oranının ise yüzde 10.7 olacağı tahmin edildi.

-"DEMİRYOLLARI BİLİNÇLİ OLARAK GERİLETİLDİ, YARIM ASIRDIR NEREDEYSE RAY DÖŞENMİYOR"

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın ?Ulaşımda Demiryolu Gerçeği Oda Raporu?nda, demiryolu yapımı, yolcu ve yük taşımacılığıyla çalışan sayısında Türkiye'nin 1923-1950 döneminin çok gerisine düştüğü belirtilerek, ?Demiryolları bilinçli olarak geriletildi. Yarım asırdır neredeyse ray döşenmiyor? denildi.

-Raporda, 22 Temmuz 2004 tarihinde Haydarpaşa-Ankara seferini yapan hızlandırılmış trenin Sakarya'nın Pamukova ilçesinde raydan çıkarak devrilmesi sonucunda 41 kişinin yaşamını yitirdiği anımsatılarak, ?Pamukova Faciası ?İmaj' uğruna yaşanan bir katliamdır? değerlendirmesi yapıldı.

-BAŞBAKANLIK PERSONELİNDEN ERDOĞAN'A ?DENGE TAZMİNATI İSTERİZ? MEKTUBU

-Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, Başbakanlık çalışanlarının fazla çalışma ücreti aldığı gerekçesiyle denge tazminatı ödenmediğini belirterek, bunun için Başbakan Erdoğan'a mektup yazdıklarını söyledi.

-ALMAN KATOLİK KİLİSESİ BAŞKANI: ?ALMANYA'DAKİ CAMİLER GEREKTİĞİNDEN BÜYÜK OLMAMALI?

-Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Başpiskopos Zollitsch, Almanya'daki Türklerin cami kurmalarının doğal hakları olduğunu, bu hakkın Türkiye'de yaşayan Hıristiyanlar için de geçerli olması gerektiğini söyledi.

-AÜ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ'NÜN 70 YILLIK SEMBOLÜ DİŞİ KURT HEYKELİ 2 YILDIR KAYIP

-Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün 70 yıllık sembolü, efsanevi ?Dişi kurt, Romulus ve Remus? heykeli 2 yıldır kayıp. 2006 eğitim-öğretim yılı başında gerçekleştirilen fakültenin restorasyon çalışmaları sırasında, ortadan kaybolan bronz heykelin soruşturma açılmasına rağmen kimler tarafından, neden çalındığı ise henüz belli değil.

-Üniversitenin Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Özgüner, dişi kurdun emzirdiği kardeşlerden biri olan Romulus'un yine 15 yıl önce restorasyon sırasında çalındığını, 2006'da da diğer kardeş Remus'la birlikte dişi kurdun çalınarak, üç figürden oluşan heykelden eser kalmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber