Ergenekon'da 7. dalga... 26 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Operasyonu kapsamında yeni aramalar yapılıyor. Alınan bilgiye göre, Orman Mühendisliği eski Oda Başkanı Prof. Dr. Uçkun Geray ve Ulusal TV'de program yapan ve aynı zamanda İşçi Partisi Konya Milletvekili adayı olan Yusuf Buldu'nun evinde arama yapılıyor.

Prof. Geray ve Yusuf Buldu'nun polist tarafından gözaltına alındığı öğrenilirken, polisin elinde olan gözaltı listesinde 17 kişinin adı olduğu belirtiliyor...


- Ergenekon soruşturması kapsamında Mersin'in Silifke ilçesinde bir kişi gözaltına alındı.

Bir kanalın Akdeniz Bölge Temsilcisi Y.B'nin (54), Göksu Mahallesi 95. sokaktaki evinde saat 05.50 sıralarında arama yapan Konya ve Silifke Terörle Mücadele ekipleri, yaklaşık 4 saat süren aramadan sonra evden, içerisinde ne olduğu belirtilmeyen poşetlerle çıktılar. Ekipler, Y.B'yi ifadesi alınmak üzere Konya'ya götürdü.

Gözyaşlarına hakim olamayan Y.B'nin annesi Perihan B'yi (75)çocukları Turgay B.(46) ve Havva B. (56) sakinleştirmeye çalıştı.

Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Y.B'nin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp Konya'ya gönderildiğini söyledi.


Darbeci profesörün evi aranıyor

Ergenekon soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeni operasyonlar düzenledi... Emniyet yetkilileri Yusuf Bulgu ve Ahmet Uçkun Geray ve çok önemli bir ismin evini de aradı... Kim mi bu isim?

Ergenekon soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeni operasyonlar düzenliyor. Operasyon kapsamında 'darbeci profesör' olarak anılan deprem bilimci Celal Şengör, Yusuf Bulgu ve Ahmet Uçkun Geray'ın evlerinde arama yapıldığı belirtiliyor.

Geray'ın Ayazağa Oyak Sitesi'ndeki evinde arama yapıldığı öğrenildi. Mersin'de Ulusal Kanal Akdeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Bulgu'nun da evinin arandığı öğrenildi.

İŞÇİ PARTİLİ NURHAN GÖKDEMİR GÖZALTINA ALINDI

İşçi Partili Nurhan Gökdemir gözaltına alındı.

POLİS KONYA'DA DA BAZI ADRESLERE OPERASYONLAR DÜZENLİYOR..

Ergenekon Soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'dan sonra polisin Konya'da da bazı adreslere operasyonlar düzenlediği bildiriliyor...


-"Ergenekon" kapsamında 20 kişi gözaltına alındı

- Ergenekon soruşturması kapsamında Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Ergenekon soruşturması kapsamında 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Konya'da 12, İstanbul'da 3, Kocaeli'de 3, Elazığ ve Mersin'de ise birer kişi gözaltına alındı.

Diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Konya'ya getirildiği ve Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.


Kocaeli'nde gözaltına alınanların isimleri

Ergenekon soruşturması kapsamında Kocaeli'de gözaltına alınanların isimleri belli oldu. Gebze ilçesinden Ufuk E., Halıdere beldesinde Osman E.'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre; Ergenekon soruşturması kapsamında bugün 5 ile eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınanların 3'ü Kocaeli'den.

Konya polisinin Gebze ilçesinde Milli Çözüm Dergisi Yayın Kurulu'nda görevli Ufuk E. yine aynı dergide görevli Osman E. ise Halıdere beldesinde gözaltına alındı. Kocaeli'de gözaltına alınan üçüncü kişinin ise kim olduğu açıklanmadı.

Gözaltına alınanların Konya'ya götürüldüğü öğrenildi.


Konya'da Ergenekon gözaltısı 26'ya çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında Konya merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısının 26'ya çıktığı öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyon kapsamında Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'de 6, Mersin ve Elazığ'da birer kişinin gözaltına alındığı belirtildi

Diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin Konya'da sorgulanacağı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Milli Çözüm Dergisi çalışanlarının da bulunduğu ifade edildi.

Operasyon kapsamında Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün Elazığ'da gözaltına alındığı ve Konya'ya getirildiği öğrenildi.

Polis yetkilileri, operasyonun hazırlık aşamasının 1,5 yıl sürdüğünü belirtti.

Operasyonlar kapsamında 3 ruhsatsız silah ele geçirildiği, inceleme için çeşitli dokümanlar ile bilgisayarlara el konulduğu bildirildi.

Memurlar.Net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber