YÖK, araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamaları düzenleyen yönetmeliği görüştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Telefon: 0 312 298 71 36 Faks: 0 312 266 47 58 E-posta: [email protected] 06539

BASIN DUYURUSU
Yükseköğretim Kurulu'nun bugün gerçekleştirilen 2008 yılındaki 11. Genel Kurul toplantısında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu, Eğitim, Mevzuat, Denklik, Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon Komisyonu raporları görüşülerek aşağıdaki konularda kararlar alınmıştır:

? Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik üzerindeki son değişiklikler yapılmıştır. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

? Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı ile İpek Kültür ve Eğitim Vakfı'na ait üniversitelerin kurulmalarına ilişkin teklifin olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilmiştir.

? Vakıf üniversitelerinden Kemerburgaz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şenay YALÇIN'ın, İzmir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Oğuz ATALAY'ın ve Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kemal KÖYMEN'in atanmaları için olumlu görüş bildirilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber