Edirne Belediye Başkanı Sedefçi görevine döndü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

EDİRNE şehiriçi içme suyu şebekesinin imtiyaz ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla tutuklanan ve ilk duruşmada 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzüre serbest bırakılan CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İçişleri Bakanlığı'nca görevine iade edildi. Bakanlığın kararından sonra Başkan Sedefçi bugün makamına oturdu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün 7 Mart tarihinde başlattığı bir operosyon sonrası gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı. Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmadan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Başkan Sedefçi İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edildi.

Bakanlığın iade kararından sonra makamına oturan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi bugün basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 124 günlük bir süreç hapishanede kaldığını söyleyen Başkan Sedefçi, ?Bu süreçte cezaevinde bütün mahkumlara yapılan muamelenin aynısını gördüm. Kesinlikle farklı bir muamele görmedim. Bir cezaevi değil de misafirhane gibi gün geçirdim. Sonunda güvendiğim bağımsız adaletin sayesinde 9 Temmuz günü tahliye oldum. Ertesi gün ise Belediye Başkan Vekili arkadaşım Namık Kemal Döleneken ile birlikte İçişleri Bakanlığına bir dilekçe yazarak göreve iademi istedim. Göreve iade yazısı dün aksam geldi ve bugün sabah itibariyle görevime tekrar başladım? dedi.

4 aylık süreçte Başkan Vekili Döleneken'in Edirne Belediyesi'ni başarı ile temsil ettiğini belirten Sedefçi, ?4 aylık süreçte hizmetlerde biraz sıkıntı ve duraksama oluşmuş. Hizmetimizde kalan 8 ay içinde bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Büyük özveri ile zaman farkını kapatarak hizmetlerimizi en iyi şekilde, kalan süre içinde devam ettireceğiz. Siyasette ve hayatta dünün önemi yoktur. Sadece ders almak gerekir. Biz dersizimi aldık. Hatalarımız eksikliklerimiz gördük. Bunları en aza indirmeye çalışacağız? dedi.

OLAY NEYDİ?

Edirne Belediyesi şehiriçi imtiyaz ihalesine fesat karıştırıldığı gerekçesi ile Emniyet Müdürlüğü 7 Mart günü ?Dede' operasyonu düzenlendi. Polisteki sorgusundan sonra mahkemeye çıkarılan şüpheliler Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, emekli Başkan Yardımcısı Cengiz Erdoğan, ihaleyi kazanan şirket yöneticileri Mustafa Selçuk, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Talat Özcan, Ümit Yeğin, ihale danışmanı Abdullah Veli Aksaz 11 Mart günü tutuklandı.

Aralarında eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ın da bulunduğu Önder Karahan, Belediye Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Belediye Satınalma Müdürü Cevdet Girgin, Satınalma Memurları Osman Ateş, Cafer Kartal, ihaleyi kazanan firma yetkilileri Önder Karahan, Nevin Arabacı, İsrahim Kıranlar, Kemal Kurt, Osman Bozkurt, İsmail Veysel Parlaktaş, Ferit Yağan, Ali Demirci, Şevket Günbay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı daha sonra sanıklar hakkında 205 sayfalık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulmuş olan örgüte üye olmak, Örgüte üye olmaksızın örgüt ile birlikte suç işlemek, Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, su imtiyaz ihalesine fesat karıştırmak, fesat amacıyla kamu görevlisine rüşvet vermek ve almak, danışmanlık ihalesine fesat karıştırmak, ihale danışmanı olan kamu görevlisine rüşvet vermek ve almak, Su gelirlerini aklamak ve kaynağını gizleyerek meşru yollardan elde ettiği kanaatini uyandırmak üzere çeşitli gizleyici işlemler yapmak suçundan 22 ile 51.5 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber