Çiçek: Ek ödemeyi tatil öncesi görüşeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ek ödeme almayan 1 milyon 300 personele ek ödeme verilmesine ilişkin düzenlemenin Meclis tatile girmeden yapılacağını bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı kurulmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam ediliyor.

Cemil Çiçek, Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı personeline ek ödeme verilmesine ilişkin düzenlemenin tasarıdan çıkarılmasını istedi.

Ek ödeme alamayan personele ilişkin çalışmanın yapıldığını bildiren Çiçek, ''Ek ödeme alamayan 1 milyon 300 bin personelle ilgili düzenleme yapıyoruz. Bu düzenlemeyi Meclis tatile girmeden yapmayı düşünüyoruz. Bugün Bayındırlık ve İskan Bakanlığındaki bir mühendisle Adalet Bakanlığındaki, Denizcilik Müsteşarlığındaki mühendis farklı maaş alıyor. Hangi bakanlığın maaşı üç kuruş fazlaysa personel oraya kayıyor. Yüksek kurullara bir şey demiyorum ama 100-200 YTL ücret farkı var diye çalışanlar oraya geçmek istiyor, hepimizi meşgul ediyor'' diye konuştu.

Söz konusu düzenlemenin TBMM Genel Kurul gündeminin ilk sırasında yer alan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda değişiklik öngören tasarıyla yapılması bekleniyor.

Yapılması düşünülen düzenlemeyle Bakanlar Kuruluna, ek ödeme almayan personele en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 200'ünü geçmemek üzere ek ödeme yapılması konusunda yetki verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber