24 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HARP AKADEMİLERİNDE DİPLOMA TÖRENİ

-Harp Akademileri'nde diploma töreni düzenleniyor. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları katılıyor. (Saat: 15.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Dışişleri Komisyonu'nda Türkiye ile Ukrayna arasında enerji alanında işbirliğine ilişkin anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı görüşülüyor.

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Hollanda ziyareti sonucu hazırlanan rapor ile Hrant Dink alt komisyonu raporu görüşülüyor.

-Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul hukuku anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer'i dinliyor. (Saat:10.30/10.30/14.00)

-MECLİS BASIN TOPLANTILARI

-MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu çiftçilerin borçlarının ertelenmesiyle ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30/12.00)

-ÜÇ BAKANDAN ORTAK ŞEHİR ŞEBEKE SULARI TOPLANTISI

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ şehirlerin şebeke suları konusunda ortak basın toplantısı düzeliyorlar.

-Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ayrıca KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen ile görüşüyor. (Saat: 10.30/14.30)

-BAKAN TÜZMEN OTOMOTİV SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞÜYOR

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen otomotiv sektörü temsilcileri ile bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-TGC'NİN "BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ" TÖRENİ

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak verdiği Basın Özgürlüğü ödülleri basında sansürün ilk kez kaldırıldığı gün olan bugün törenle sahiplerine veriliyor.

-Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenecek törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç bir konuşma yapacak. (Saat: 19.30)

-PEKUYSAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

-Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Suna Pekuysal, bugün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanıyor. Pekuysal için ilk tören, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde düzenleniyor.

-Pekuysal'ın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Mevlanakapı Mezarlığı'nda defnediliyor.

-BAKAN ŞİMŞEK: "CIA'NIN TERCÜMANLIĞINI YAPMADIM"

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, eski AKP milletvekili Turhan Çömez'in ?CIA'nın yeminli tercümanlığını yaptığı? iddiasını DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit'in soru önergesine verdiği yanıtta yalanladı. Şimşek, ?Yabancı bir istihbarat örgütünün yeminli tercümanlığını yaptığıma ilişkin iddia asılsızdır? dedi.

-İngiliz vatandaşı olmasının Türk hukuk sisteminde ve uluslararası sözleşmelerde yer alan bir hak olduğunu belirten Şimşek, ?Kutsal bir vazife kabul ettiğim bu görevimi yaparken, ülkemin menfaatleri yönünde mi yoksa başka bir ülkenin menfaatleri yönünde mi tercih yapacağım hususu mevzu bahis dahi edilemez. Benim için ülkemin menfaatleri her şeyden önce gelir ve her zaman her şeyin üzerinde olacaktır? dedi.

-DSP'DEN ÖRGÜTLERE ?ÇALIŞIN? MEKTUBU

-DSP parti yönetimi, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasında kritik tarih olan 28 Temmuz öncesinde örgütlere ?çalışın? talimatı gönderdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, tüm örgütlerin olası erken seçime karşı hazırlıklı olmasını istedi ve çalışmaların bu yönde sürdürülmesi talimatı verdi.

-DANIŞTAY, GÖKÇEK'E SORUŞTURMA AÇILMASI KARARI VERDİ

-Danıştay Birinci Dairesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yargı kararlarına uymaması nedeniyle hakkında soruşturma açılması kararını verdi.

-EN FAZLA SOSYAL YARDIM DİYARBAKIR'A

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, yardım ve proje desteği alan bölgeler içinde Güneydoğu Anadolu yüzde 39.8 payla ilk sırada yer aldı. Yardım alan illerin başında ise yüzde 24.4'le Diyarbakır geldi.

-ESNAFTAN ?VERGİ SAYISINI AZALTIN, ORANLARINI DÜŞÜRÜN? TALEBİ

-Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın, ?Esnaf ve Sanatkara Yönelik Strateji ve Eylem Planı?nı oluşturmak için istediği raporda, esnafın sorunlarını dile getirdi. Raporda, esnafın ülke istihdamına katkısına önem verilmesi, vergilendirme ve sosyal güvenliğe ilişkin primlerin alınmasında istihdam odaklı önceliklerin göz önünde tutulması istendi. Raporda ayrıca esnafın tabi olduğu vergi sayısının azaltılması, vergi oranlarının düşürülmesi talebinde bulunuldu.

-KPSS SONUÇLARI AĞUSTOS'UN İLK HAFTASINDA

-Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları iki hafta içerisinde açıklanacak. Yüz binlerce adayın katıldığı KPSS sonuçlarının ÖSYM tarafından en erken bir hafta içinde en geç ise Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber