Harcama yap, kredi kartı aidatı ödeme

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bankalar kredi kartıyla 3 ayda 1.200 YTL harcayandan YILLIK ÜCRET ALMIYOR

Kredi kartı yıllık aidatları yüzünden tüketiciyle karşı karşıya gelen bankalar müşterilerine ilginç öneriler yapıyor. Teklife göre ortalama 30 YTL olan yıllık ücreti ödemek istemeyen tüketicinin 3 ayda bin 200 YTL harcama yapması gerekiyor

BANKALARIN yıllık kredi kartı ücreti tartışması Yargıtay'ın kararından sonra daha da alevlendi. Başta bankaların patronu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin olmak üzere Türkiye Bankalar Birliği, Bankalararası Kredi Kartı Merkezi, Yargıtay'ın kararının kart ücreti alınmayacağı anlamına gelmediği yönünde açıklamalar yaptı. Tartışmaların odağındaki bankalar ise müşterilerine şaşırtan teklifler yapıyor. Bankaların ilginç teklifine göre 3 YTL'den başlayıp, 40 YTL'yi bulan kart ücretinden kurtulma imkanı var. Ama bunun için kredi kartı harcamalarınızın artması şart.

HARCAMA YAP, AİDAT ÖDEME

BANKALAR kredi kart ücreti ödemek istemeyen kendi müşterilerine telefon bankacılığıyla tekliflerini sunuyor. Kredi kartı pazarında büyük paya sahip bankalar, kredi kartı ücreti ödemek istemeyen müşterilerine ?kartla harcama yapın, yıllık ücretini almayalım' diyorlar. Kredi kartı pazarında ilk üçte yer alan bankalardan birisi kredi kartı ücreti ödemek istemeyenlere 3 aylık asgari harcama limiti koydu. Buna göre 3 ayda kredi kartıyla 550 YTL harcayan bir müşteri yıllık kart ücreti kadar ekstra para puan kazanacak. Diğer bir büyük kredi kartı sunucusu banka 3 ayda bin 200 YTL harcama sınırı getiriyor. Yani 3 ayda kartla bin 200 YTL harcayan müşterinin yıllık kredi kartı ücreti siliniyor. Kredi kartı gold, platin ise harcama limitleri daha da yükseliyor. Örneğin gold kart sahibi bir müşterinin aidat ödememek için 3 ayda 2 bin YTL harcaması gerekiyor.

VAROL NALBANT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber