Devlet Bakanlığından Halaçoğlu açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun görev süresinin 6 aylık son uzatmanın bittiği Haziran ayı sonu itibariyle tamamlandığı, dolayısıyla "görevden alma" işleminin söz konusu olmadığı bildirildi.

Devlet Bakanlığından (Prof. Dr. Mehmet Aydın) yapılan yazılı açıklamada, "Prof. Dr. Halaçoğlu'nun TTK Başkanlığında sona eren görev süresinin uzatılmaması konusunda bugün bazı gazetelerde haksız ve asılsız haber ve yorumların yer aldığı" ifade edildi.

Açıklamada, Halaçoğlu'nun 15 yıldan bu yana görev süresinin her yıl uzatılması suretiyle Türk Tarih Kurumu Başkanlığında değerli çalışmalarda bulunduğu vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık bir buçuk yıl önce kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmiş; ortak bir anlayış çerçevesinde kurumda yenilenme ihtiyacı hususu ifade edilmiştir.

Bu itibarla, Sayın Halaçoğlu'nun görev süresinin, çok önceden öngörüldüğü şekilde tamamlanmış olmasıyla bugünlerde yaşanan başka herhangi bir diplomatik ya da siyasi gelişme arasında bağ kurulması, sadece gerçek dışı bir çarpıtma olarak kalmamakta, Türk Tarih Kurumuna karşı da büyük bir haksızlığa yol açmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber