Meb'in politikası öğretmen açığını karşılatmaktan uzak

Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen istihdamı ve atama politikasının, hem öğretmen adaylarının mağduriyetini hem de öğretmen açığını karşılamaktan uzak olduğunu savundu.

Avcı, yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmen atamalarının öğretmen açığına ancak mevsimlik bir çözüm olabileceğini ifade etti. Avcı, 10 binin üzerinde okulun ikili ve birleşmiş sınıflarla eğitim verdiğine dikkat çekerek, "Yaklaşık 7 milyon öğrenciye bu okullarda olumsuz, sağlıksız ve ilkel koşullarda eğitimini sürdürüyor. İlk ve ortaöğretim nitelikli koşullarda sürdürülebilmesi için 150 bin öğretmene ihtiyaç var? dedi.

MEB'in öğretmen istihdamı ve atama politikasının hem öğretmen adaylarının mağduriyetini hem de öğretmen açığını karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayan Avcı, 200 bin diplomalı öğretmenin işsizliğe, umutsuzluğa, düşük ücretle, iş güvencesinden yoksun olarak çalışmaya mahküm edildiğini belirtti. Ağustos ayında atanacak öğretmen sayısının, emekli olan, istifa eden, kurum değiştiren ve vefat eden öğretmen sayısını ancak karşılayacağını savunan Avcı, ?Hızla artan bir nüfusumuz ve temel eğitimden faydalanmayan bir milyona yakın çocuğumuz bulunuyor. Bu gerçekler ışığında MEB'in atadığı öğretmen sayısının ve atanan öğretmenlerin yarısına yakınının sözleşmeli statüde alınıyor olması, Bakanlığın öğretmen açığı sorununu çözme konusunda son derece başarısız olduğunu göstermektedir? diye konuştu.

MEB'in ve YÖK'ün her sene ihtiyaç duyulan öğretmen sayısını belirledikten sonra eğitim fakültelerinin kontenjanlarını oluşturması gerektiğini kaydeden Avcı, bu konuda planlama yapılmazsa, eğitim fakültelerinin sürekli olarak öğretmen adayı mezun etmeye devam edeceğini ifade etti. Avcı, ?Yaklaşık 200 bin atama bekleyen öğretmenden 18 bini atanacak geriye kalan 182 bin öğretmen adayına 'bir başka bahara' denilecek. Gençler yine KPSS'lerle oyalanacak. MEB, atama bekleyen yüz binlerce gencin ?ağlama duvarı' olmaya devam edecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber