Ergenekon'un uzantıları Adliye'ye girişte Başbakan Erdoğan'ı tehdit etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Sami Hoştan'ın adamlarını, İzmir'in Ödemiş ilçesinde kiraladıkları bir bağ evinde sakladığı da iddia edilen suç örgütü üyeleri, sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Ülkü Ocakları eski Ege Bölge Başkan Yardımcısı M.K, adliye girişinde, "Tayyip Erdoğan, ölüm de var." diye bağırdı. Zanlıların yakınları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.

Üç gün önce Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün koordinasyonunda jandarma komando timlerinin katılımıyla İzmir'in Konak, Çeşme, Gaziemir, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, elebaşılığını A.B.'nin yaptığı iddia edilen suç örgütüne üye olduğu iddiasıyla 30 kişi gözaltına alınmıştı. Ergenekon zanlısı Hoştan da operasyon kapsamında zanlı olarak işlem görürken gözaltındaki 30 kişi, bugün Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından Çeşme Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların adliyeye götürülüşü sırasında M.K, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ölümle tehdit etti. Zanlıların yakınları ise polis ve jandarmanın güvenlik önlemleri yetersiz kalınca basın mensuplarını darp etmeye çalıştı.

Yaklaşık altı yıl önce organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen İzmir Ülkü Ocakları eski Başkanı A.B.nin elebaşılığını yaptığı şebeke üyeleriyle birlikte çok sayıda silah ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında Sami Hoştan'ın, suç örgütünün elebaşı olduğu ileri sürülen A.B ile bağlantısı da tepsit edilmişti. A.B. elebaşılığındaki suç örgütünün, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Hoştan'ın haklarında arama kararı bulunan adamlarına Ödemiş ilçesinde yer ve para sağladığı iddia edilmişti. Operasyon kapsamındaki aramalarda ise gözaltında bulunan F.Y'nin evinde, suikast silahı Uzi marka iki otomatik tüfek ele geçirilmiş, diğer adreslerde aralarında Glock marka tabancanın da olduğu çok sayıda silah ve bunlara ait mühimmat bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber