24 yıl önce temeli atılan hastane bitmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2008 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 24 yıl önce temeli atılan ancak bürokratik engeller nedeniyle bir türlü açılamayan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi atıl vaziyette bekliyor.

Toplam 934 yatak kapasiteli ve 130 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin tamamlanması durumunda Konya'da ciddi bir boşluğu gidereceği ileri sürülüyor. Konya'ya sağlık alanında pek çok yenilik getireceği öne sürülen hastanenin bünyesinde birde helikopter pisti bulunuyor. Aradan geçen yıllara rağmen yetkililerin hastanenin bitmesi için gayret göstermemesi ise eleştiriliyor.

Yarım kalan yatırımların çokluğu ile dikkat çeken Türkiye'de bürokratik engellere bir örnekte Konya'da yaşanıyor. Temeli yıllar önce atılmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi hizmete gireceği günü bekliyor. Tıp Fakültesi yetkilileri sorunun ödenek yetersizliği ve personele izin verilmemesinden kaynaklandığını ileri sürerken, inşaatı büyük oranda biten hastanenin ne zaman açılacağı ise bilinmiyor. Özellikle kanser hastalarının tedavisinde önemli bir rol üstlenecek olan hastanenin ödenek sorunun çözülmesi isteniyor.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. A. Kaan Karabulut, hastane inşaatının büyük oranda tamamlandığını ancak henüz bitmediğini söyledi. Hastanenin Konya'da sağlık alanında çekilen sıkıntılarını çözeceğini iddia eden hastane başhekimi, yıllık 1 milyon YTL ödeneği bulunan inşaatın kısa sürede bitirilemeyeceğini belirtti.

Personel sorununu çözümü için bakan düzeyinde görüşmeler yapacaklarını kaydeden Karabulut, "İdari kadro olmadan bu hastane açılmaz. Hastanemizin idari kadro yüzünden atıl durumda kalmasını istemiyoruz. Geçen yıl bakanlığımız bin 400 kadro verdi. Akademik kadroda sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak idari kadro konusunda bakanlığımızdan izin çıkmadı. Bu hafta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Murat Başeskioğlu ve Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan ile görüşüp idari kadro izni isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber