Bakan Şahin: Sürpriz iddia ve deliller var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2008 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Şahin, önemli görevlerde bulunmuş kişiler hakkındaki iddiaların kişisel olarak kendisini üzdüğünü, ancak herkesin yargı kararlarına saygı duymusı gerektiğini söyledi.

OVACIK/EKİNCİK

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon iddianamesiyle ilgili olarak, "Bizim savcılarımız ve hakimlerimiz hiç kimsenin hasmı değildir, hiç kimseyi de hasım olarak görmezler. Onlar sadece yasaların kendilerine verdiği görevleri ifa ederler' dedi. Memleketi Karabük'ün Ovacık ilçesinin Ekincik köyüne ziyarette bulunarak, hemşehrileri ile buluşan Bakan Şahin, "Ergenekon" iddianamesiyle ilgili sorular üzerine, iddianameyi henüz okumadığını söyledi. İddianamenin içeriğiyle ilgili bilgileri dün(önceki gün) akşam haber bültenlerinden öğrendiğini kaydeden Şahin, "Benim için de sürpriz olan bir iddia ve bu iddiaya dayalı delillerle karşılaştım. Bu kadar önemli görevlerde bulunmuş kişilerin bu tür iddialara muhatap olması kişisel olarak, bir vatandaş olarak beni üzmüştür. Türkiye bir hukuk devletidir, Türkiye'de kurallar vardır, bu kurallara herkes uyacak' diye konuştu.

GÜNDEMDE SEÇİM YOK

Şahin, AK Parti'nın kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin tâbi olduğu kendi yasası, Türkiye'nin tâbi olduğu uluslararası sözleşmeler bağlamında davayı görüşeceğini ve bu doğrultuda karara bağlayacağına inandığını söyledi. Erken seçim tartışmalarını değerlendiren Şahin, erken seçim kararını Meclis'in vereceğini, şu anda Meclis'in gündeminde bir erken seçim konusu olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber