Kandil'e ağır bombardıman

Haber Giriş : 27 Temmuz 2008 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYB SİTESİNİN İDDİASI: ?KANDİL'E AĞIR BOMBARDIMAN?

KYB sitesi, ?Bir kez daha Kürdistan bölgesinin sınırdaki köylerine ağır bombardırman? iddiasına yer verdiği haberinde, ?Türk jetleri, PKK'yı hedef alma bahanesiyle Kandil Dağı bölgesini bombaladı? ifadesini kullandı.

? Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın Kandil'e karşı operasyon düzenlediğini açıklarken Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) sitesi de ?Bir kez daha Kürdistan bölgesinin sınırdaki köylerine ağır bombardırman? iddiasında bulundu. KYB sistesi, operasyona ilişkin haberinde, ?Bir kez daha Kürdistan bölgesinin sınırdaki köylerine ağır bombardırman? başlığını kullandı. Site, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak da ?Türk jetleri, PKK'yı hedef alma bahanesiyle Kandil Dağı bölgesini bombaladı. Bombardıman geçen gece saat 1.30'da (yerel saatte) başladı ve saat 3.30'a kadar devam etti. Zararlar konusunda henüz bilgi yok? diye yazdı.


TSK açıklama yapmıştı...

KANDİL'E HAVA OPERASYONU

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ta Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflere karşı, hava operasyonu yapıldığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ?Irak'ta Kandil bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedeflere karşı, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca 27 Temmuz 2008 tarihinde etkili bir hava harekatı icra edilmiştir? denildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, gece yarısından itibaren icra edilen harekat esnasında terör örgütüne ait 12 hedefin tümünün vurulduğu belirtildi ve görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi. Açıklamada, ?Terörist kayıplarının kesin tespiti konusundaki çalışmalara devam edilmektedir. Terörle mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar, askerî gereklere göre yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla devam edecektir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber