Gül: Ergenekon'da mahkemeler görevlerini yapacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2008 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon operasyonu ile ilgili söylenecek bir şey olmadığını ifade ederek, "Bu konuda mahkemeler görevlerini yapacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hasret gidermek için geldiği baba ocağında anılarını tazelerken, Türkiye'nin gündemi ile ilgili değerlendirme yaptı. Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğuna değinen Gül, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, babası ile ilgili kendisine yaptığı sürprizi de burada anlattı.

Kayseri'ye anne ve babasını ziyaret için gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anne Adeviye Gül ve baba Ahmet Hamdi Gül'ün kaldığı Altınoluk Mahallesi Gül caddesi üzerindeki bağ evine gitti. Gül, ziyaretçileri kabul ettiği gün içinde basın mensuplarını da kabul ederek bir süre sohbet etti.

Bağ evinde ağaçlar arasında dolaşın Gül, burada yaşadığı anılarını anlattı. Gül, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladığı sohbette, Ergenekon operasyonu ile ilgili soruyu kısa cevapla geçti. Gül, şöyle dedi: "Söylenecek çok bir şey yok. Bu konuda mahkemeler görevlerini yapacaklardır. Memleketimizin önü çok parlaktır. Bunu net olarak söyleyebilirim. Memleketimizin geleceği çok daha güzel olacaktır. Bunu görüyoruz. Bir şeyin güzelliğini de anlayabilmek için geçmiş ile eski ile mukayese etmektir. Bir ilerleme, yenileşme varsa, modernleşme varsa o zaman başarı var demektir. Bunlara hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye potansiyeli çok büyük olan bir ülke. Her bakımdan. İnsan potansiyeli bakımından. Toprak potansiyeli bakımından. Bütün dünyada itibarlı ülkeyiz. Bölgesinde öyledir. Çok büyük bir ülke durumundadır. Ben inanıyorum ki Türkiye'nin geleceği çok çok daha parlak ülke olacaktır. İnsanlarımızın geleceği çok daha parlak olacaktır. Bunları hep beraber yapacağız."

Amerika ile İran arasında Türkiye'nin yapmış olduğu ara buluculuk çalışması ile ilgili soruya da yanıt veren Gül, "Türkiye, bugün itibarı ile çok büyük bir ülke konumundadır. Hem kendi içinde hem çevresinde hem de dünyada problemi çözücü ülke durumundadır. Herkes bunu biliyor. Bu bakımdan Türkiye bütün problemlerin çözümüne yardımcı olan bir ülkedir" diye konuştu.

BÜYÜKANIT'TAN SÜRPRİZ

Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve yeni başladığı sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisine ilk ziyaretinde sürpriz yaptığını açıkladı. Gül, 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda çalışan babasıyla ilgili o dönemde yaptığı başarılı çalışmaların yeraldığı dosyanın kendisine verildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Göreve başladıktan birkaç hafta sonra Genelkurmay Başkanımız Yaşar Paşa, ilk ziyaretinde elinde bir dosya ile geldi. Dosyada babamın, bizde dahi olmayan, işyerinde yaptığı başarılı çalışmalar, projeler, bomba atarlar projesi, takdirleri gibi bilgi ve belgelerin bulunduğu dosya getirdi. Beni şaşırtmıştı. Sürpriz oldu. Çünkü babamın kendisinde de yoktu. Beni sevindirmişti. Yaşar Paşa'nın böyle bir sürprizi olmuştu" diye konuştu.

Gül, babasının emekli olduktan sonra bile çalışmasına devem ettiğine değindi. Baba Gül, emekliliğin mezarda başladığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası, 1942 yılında 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda torna tesviyeci olarak göreve başlamıştı. 1972 yılında emekli olmuştu.

"SU KUYUSUNDAN İPLE SU ÇIKARTIRDIK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bağ evinde anılarını tazelerken, bahçede bulunan su kuyusundan iple su çıkardığını anlattı. Gül, kış aylarında babasının su kuyusuna kar doldurduğunu ve yaz aylarında kullandıklarını belirtti. Gül, "Ben yaz aylarında buraya geldiğimizde su kuyusundan iple su çıkartırdım. Buraları unutmak kolay değil. Çocukluğumuz burada geçti" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilere meyve suyu ikramında bulunulduğu bağ evinde, sohbet sonrası gazetecileri uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber