Rektör için Köşk'e ilanlı rica

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç için, üniversitede görevli öğretim elemanlarınca ilanla Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunuldu

YÖK'ün tartışmalı rektör seçimlerinin ardından gözler son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrilirken dün ?ilanlı bir rica? gündeme geldi. En çok oyu almasına karşın ismi YÖK tarafından listeden çıkarılan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç için ilanla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunuldu. Gazi Üniversitesi'nin ?demokrasinin, hukukun ve bilimin üstünlüğüne inanan öğretim elemanları? olarak verilen ilanda Cumhurbaşkanı'na hitaben şöyle denildi:

?18 Haziran 2008 günü üniversitede gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinin ardından başlayan üniversite rektörünü belirleme sürecinde yaşananların, üniversitemizdeki bu olumlu gidişi kesintiye uğratacağı endişesini taşımaktayız.

ÜZÜNTÜ VE ŞAŞKINLIK YARATTI

Kendisini izleyen adayın aldığı oyun iki katı oy alarak seçimlerden birincilikle çıkan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın, YÖK Genel Kurulu'nda size gönderilecek listenin oluşturulması için gerçekleştirilen seçimde teamüllerin dışına çıkılarak liste dışı bırakılması, biz Gazi Üniversitesi'nin demokrasinin, hukuk devletinin ve bilimin üstünlüğüne inanan mensuplarında büyük bir üzüntü ve şaşkınlık yaratmıştır. YÖK tarafından yapılan bu yanlışın tarafınızdan düzeltileceği inancıyla saygılar sunarız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber