CHP'li Yıldız, Erdoğan'a KEY ödemelerini sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, "KEY ödemesinden yararlanacak kişilerin kimlik bilgilerinin bu kadar şeffaf bir şekilde yayınlanmasını uygun buluyor musunuz?" diye sordu.

Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Eroğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, KEY hesabından para alacak 8,5 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgilerinin şeffaf bir şekilde internet sitelerinde yer almasının ve işlemlerin kimlik numarası ile yapılabilmesinin sorunları beraberinde getirdiğini bildirdi.

Bilgilere bu kadar kolay ulaşılabilecek olmasının, bilgisayar korsanlarına bu bilgilere rahatça ulaşabilme imkanı tanıdığını ifade eden Yıldız, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"KEY ödemesinden yararlanacak kişilerin kimlik bilgilerinin bu kadar şeffaf bir şekilde yayınlanmasını uygun buluyor musunuz?

KEY ödemelerinden yararlanacaklar için daha başka bir yöntem kullanılarak tespit çalışması yapılamaz mıydı?

KEY ödemelerinden yararlanan yurttaşlarımız ileride herhangi bir sorunla karşılaşırsa, çıkabilecek sorunların düzeltilmesi için nasıl bir çözüm yolu olduğunu düşünüyorsunuz?

Bazı bakanlıkların personel bilgi sistemlerine de kimlik numarası ile girmek mümkün olduğundan, bakanlıklarda da bu gibi sorunların çıkacağını düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber