Sağır ve dilsiz kadının ölümünde 112'nin ihmali iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski Bitlis Belediye Başkanı Yaşar Buhan, dün gece aniden fenalaşarak hayatını kaybeden sağır ve dilsiz kadının ölümünde 112 Acil Servisi'nin ihmali olduğunu iddia etti.

Taş Mahallesi Mermutlu Sokağı'ndaki evinde saat 22.20 sıralarında aniden fenalaşarak hayatını kaybeden Şükriye Araboğa (45), bugün toprağa verildi. Olayın görgü tanığı olan eski Bitlis Belediye Başkanı Yaşar Buhan, ölümde 112 Acil Servisi'nin ihmali olduğunu ileri sürerek sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Buhan, "Dün gece, Şükriye Araboğa aniden fenalaştı. Hemen komşulara haber verildi ve 112 Acil Servisi arandı. Ambulans göndereceğini söyleyen 112 Acil Servis ekipleri, 15 dakika sonra

arayıp doktorlarının köye gittiğini, bu nedenle ambulans gönderemeyeceklerini belirtti. Bu konuda sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz" iddialarında bulundu.

112 Acil Komuta Merkezi Sorumlusu Dr. Damla Şahin ise tek ekiplerinin olduğunu ve olayın yaşandığı saatlerde ekibin başka bir vakaya müdahale etmek için gittiğini söyledi. Dr. Şahin, "Olayın yaşandığı anda ekibimiz Karınca köyünde mide kanaması geçiren bir hastaya gitmişti. O yüzden bu hastaya gidemedi. Ses kayıtları dinlenir, sorumlu varsa hakkında yasal işlem yapılır" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber