Bebek ölümleri enfeksiyondan değil açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, hastanelerinde son 15 gün içinde düşük doğum ağırlıklı (prematüre) 27 bebeğin yaşamını yitirdiğini, bunların hiçbirinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmadığını açıkladı.

Son 15 günde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin bilgi veren Mollamahmutoğlu, hastanenin hiçbir bölümünde hastane enfeksiyonunun söz konusu olmadığını, hastane bünyesinde tüm kuralların titizlikle uygulandığını ifade etti.

Bebek ölümlerinin son 3 günde arttığını, son olarak dün akşam bir bebeğin yaşamını yitirdiğini kaydeden Mollamahmutoğlu, ölümlerin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmadığını bildirdi.

Yenidoğan Klinik Şefi Prof. Dr. Uğur Dilmen de bebeklerden alınan kültür örneklerinden alınan sonuçların söz konusu ölümlere hastane enfeksiyonunun etken olmadığını gösterdiğini söyledi.

Dilmen, bebek ölümlerinin enfeksiyon dışında doğumsal sakatlık, doğumsal kalp, fıtık, hipertansiyon ve doğum sırasında ölüm gibi farklı nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Dilmen, ölümlerde hastanenin hiçbir ihmalinin söz konusu olmadığını, hastane içerisinde tüm birimlerde her türlü tedbirin alındığını ve sağlık çalışanlarının titizlikle görev yaptıklarını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber