Faruk Çelik: Bağkur ve sigorta prim borçlarından 11,5 katrilyon liralık gelir bekliyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağkur ve sigorta prim borçlarının ödenmesi için yeni düzenlemeyle 20 günlük bir zaman daha tanıdıklarını belirterek, toplam 11,5 katrilyon liralık bir gelir beklediklerini aktardı.

Osmangazi Belediyesi Doğanbey Kentsel Dönüşüm Temel atma törenine katılan Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı değerlendirmede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatma davası konusunda verdiği karara saygı duyduklarını belirten Bakan Çelik, bütün yaşanan sıkıntılara rağmen kendilerinin görev yaptıkları 5 buçuk yıl boyunca yalnızca hizmet için çalıştıklarını belirtti.

Meclisin tatil olacağı gün çok önemli bir yasayı çıkardıklarını ve bu yasa ile Bağkur ve sigorta prim borcu olan vatandaşların 3 aylık sürüde yaptıkları müracatlar neticesinde 18 katrilyon 400 trilyon liralık bir yapılanmanın gerçekleştiğini anlatan Bakan Çelik, "Bunun 2 katrilyon lirası devletin kasasına girmiş bulunuyor 5 buçuk katrilyon lira ise bir ay içinde devletin kasasına girecek, 6 buçuk katrilyon ise önümüzde ki bir yıl içinde olmak üzere toplam 11 buçuk katrilyon lira devletin kasasına girecek." dedi. Bu konuda tarım ve esnaf kesimi başta olmak üzere vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bu süreyi 20 gün uzattıklarını anlatan Bakan Çelik, bu 20 gün içinde yasa yürürlüğe girdikten sonra peşin ödeme yapacak vatandaşların müracaat yapacaklarını ve gelecek ayın sonuna kadar bundan istifade edeceğini söyledi. Vadeliler içinde bir yıllık bir hak daha tanıdıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, bu vatandaşların da bu sürede borçlarını ödeyeceğini ifade etti.

Ayrıca özürlü vatandaşlara verilen 170 ve 207 YTL'lik aylıkların alınabilmesi için vilayetlerde alınan raporların Ankara'da kurullarda incelenebilmesi ve aylığın bağlanabilmesi için 2 yıllık bir süre gerektiğini hatırlatan Bakan Faruk Çelik,"Şimdi yaptığımız düzenleme ile Bursa'dan alına rapor yeterli olacak kendi vilayetinde alınan özürlü raporu Ankara'da da geçerli olacak ve bir ay içinde aylakları bağlanacak." dedi. Bakan Faruk Çelik, ayrıca 20 bin usta öğreticinin başta emeklilik olmak üzere sorunlarını çözmek içinde, önemli düzenlemelerin getirildiğini anlattı.

"KEY ÖDEMELERİ"

Konut Edindirme Yardımı(KEY) ödemeleri konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Çelik, bu yükünde kendi hükümetleri sırtına bindiğini anlatarak, "1987 yılında işçi ve memurdan para kesilmeye başlanmış 1995'e kadar. Neden kesilmiş biliyor musunuz? sizi ev sahibi yapacağız diye. Peki ev sahibi yapmışlar mı? yok. Paralarını geri aldılar mı? hayır onU da almadılar. Para nerede? para uçtu gitti. Hani var ya hikayeler. Şimdi ne olacak. Şimdi bütün bu 1980 ve 90'ların yükleri bu iktidarın sırtında" diye konuştu.

14 katrilyon liralık nemaları ödediklerini dile getiren Bakan Faruk Çelik, sözlerini "Şimdide KEY paralarını ödemeye çalışıyoruz. Bu kayıplar nerde bütün kurumlar maliye, sosyal güvenlik, belediyeler, kestikleri paranın bilgilerini Emlak Bankasına bildirmişler. Emlak Bankası ne yapmış batırılmış, batmış. Bununla da kalmamış bütün bu evrakları götürüp sekaya vermiş burada hurda olmuş. Bir de diyorlar ki bu millet bizi neden kovdu? Bu millet az bile yapmış size. Türkiye'nin dertleri büyük, sorunları çok, hangi meselesine el atarsanız kokuşmuş durumda. Ama bunları bir bir çözüyoruz çözeceğiz. Bu iradenin gücünü de sizden alıyoruz" şeklinde noktaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber