Hesap uzmanı 100 YTL için canından olmuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun ölümüne sebep olan O.T. tutuklandı.

Türkiye'nin önde gelen hesap uzmanlarından Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun ölümüne sebep olan kapkaççı yakalandı. Topalhocaoğlu'ndan gasp ettikleri cep telefonunu 100 YTL karşılığında sattığını söyleyerek suçunu itiraf eden zanlı tutuklandı. Geçtiğimiz hafta Cankurtaran Tren İstasyonu'nda meydana gelen olayda, Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine binen Maliyeye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu, cep telefonunu çalan kapkaççıyı yakalamak için trenden atlamış, ancak dengesini kaybederek hayatını kaybetmişti.

ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYORMUŞ

Soruşturma başlatan polis, hesap uzmanının cep telefonunu Şirinevler'de ikinci el satışı yapan İ.S.'nin işyerinde buldu. Gözaltına alınan İ.S., telefonu Keşan'da bulunan kardeşi İ.S.'den aldığını söyledi. Keşan'dan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen İ.S. ise telefonu O. T.'den 100 YTL karşılığında satın aldığını söyledi. Bunun üzerine O. T. (24) de göz altına alındı. Sorgulanan O.T., suçunu itiraf ederek olayı şöyle anlattı: ?Ben cep telefonunu almak isterken aramızda bir arbede yaşandı. Telefonu alıp kaçtım o ise beni kovalamak isterken açılan trenin kapısından düşerek betona çarptı. Öldüğünü bilmiyordum. Gazetelerden öğrendim? dedi. O.T.'nin çaldığı telefonu satmak için girdiği dükkandaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde oldukça soğukkanlı olduğu gözlendi. Telefonu satmak için İ.S. ile bir süre pazarlık yapan O.T.'nin parada anlaşamadığı için satıcı ile tartıştığı ortaya çıktı.

SABIKA DOSYASI KABARIK

Görüntülerde zanlı kapkaççı O.T.'nin telefonu sattıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi dükkandan ayrıldığı görüldü. ?Gasp', ?yaralama', ?bıçakla tehdit' ve ?cep telefonu hırsızlığı' suçlarından sabıkası olduğu belirtilen O.T, çıkarıldığı adliyede ?gasp ve adam öldürmeye sebebiyet vermek?ten tutuklandı. Cep telefonu dükkanı sahibi İ.S. ve kardeşi ise serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber