5 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Ajansı- 05 Ağustos 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

- Gül, İstanbul Erkek Liseliler Derneği, İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, Vefa Lisesi Eğitim Vakfı ve Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı heyetlerini, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Türkiye'ye geliyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad'ı Bodrum Havaalanı'nda karşılayacak.

- Erdoğan, Esad ile Bodrum Rixos Otelde yemekte bir araya gelecek.

3- Antalya'daki orman yangını.

- Başbakan Erdoğan, Bodrum'dan Antalya'ya geçerek yangın bölgesinde incelemelerde bulunacak.

4- Bahreyn Kralı ve Savunma Kuvveti Başkomutanı Hamad bin İsa El-Halife, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret edecek.

5- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gebze'deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde incelemelerde bulunacak.

- Gönül, daha sonra Polisan Holdingin geleneksel yemeğinde bulunacak.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Fakhro, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde, Türk-Bahreyn İş Forumu'na katılacaklar.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği ile TÜYAP işbirliğinde İstanbul'da düzenlenen Avrasya Tarım 2008 Fuarı'nın açılışına katılacak.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Konya'da Tarım Kredi Kooperatifi ve Türkiye İş Kurumunun ortaklaşa düzenlediği İşgücü Yetiştirme Faaliyetleri açılış törenine katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2007"nin İstanbul'da düzenlenen ödül törenine katılıyor.

10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da Ekonomi Muhabirleri Derneğinin sohbet toplantısında konuşacak.

11- Siyasi partilerden...

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Çorum'da basın toplantısı düzenleyecek ve kimi ziyaretlerde bulunacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, bebek ölümleriyle gündeme gelen Ankara'daki Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapacak.

12- Manisa Ticaret Borsasında çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesi açıklanacak.

13- ABD Başkanı George Bush, Asya gezisinin ilk durağı olan Güney Kore'de temaslarda bulunacak.

14- Türkiye-AB KPK Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in AA'ya demeci:

"Türkiye'nin AB üyeliği sonunda olacak, çünkü Türkiye ve AB'nin uzun vadedeki çıkarları aynı yönde olduğu için buna inanıyorum."

- "Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da süreci durdurmaya kararlı kesimler var."

15- Türkiye'nin gündemi yeniden ekonomi...

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan: "Biz, daha önce yapılmış olan makro ekonomik reformların artık bir an önce mikro reformlara dönüşmesini istiyoruz. Bunların içinde en önemlisini ise KOBİ'ler olarak görüyoruz."

- Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı: "Artık Türkiye, büyüme ve zenginleşme için koyduğu hedeflere sağlam adımlarla gidecek ekonomik programı dizayn etmek zorunda."

- ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir:

-"Ekonomide yapılacak çok iş var. Her gün değişen dünya koşulları ve rekabetin değişen yüzü, bizleri her an tetikte olmaya zorluyor."

- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Esnaf, ülke nüfusunun 3'te 1'ini oluşturuyor. Lobilerin değil, gerçek halkın sesine kulak verin."

- EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın: "Türk ve yabancı yatırımcılara yeniden ülkede güvenli ve istikrarlı bir yatırım ortamı bulunduğunun vurgulanması gerekiyor."

16- Emlak piyasasına gözaltı...

- Gelir İdaresi Başkanlığı, gayrimenkul sektöründe kapsamlı bir vergi incelemesine hazırlanıyor.

- Çalışma kapsamında bankalardan konut kredisi alanların listeleri istendi.

- Tapudaki gayrimenkul alım satımlarıyla ipotek listeleri de tek tek çıkarılıyor.

17- Kazı için geldiler "bizden" oldular.

- Dünyanın birçok ülkesinden uygarlıkların beşiği Anadolu'ya gelerek tarihsel mirası gün ışığına çıkarmaya çalışan kimi yabancı kazı başkanı arkeologlar, yıllar süren uğraşları sırasında Türk kültürü ve geleneklerinden de etkileniyorlar.

- Türkiye'de 25 yılı aşkın süredir kazı çalışmaları yaparken çocuklarını Anadolu'da dünyaya getiren, "kendimizi Türk gibi hissediyoruz" diyen, eşinin Türk oluşu nedeniyle "hanımköylü oldum" ifadesini kullanan, hatta kazı öncesi kurban kesen yabancı arkeologlar bulunuyor.

18- Uzungöl'e turist ilgisi...

- Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon'daki Uzungöl'de tesisler, talebi karşılayamıyor.

- Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu:

-"Turistlerin büyük çoğunluğu Araplar, İsrailliler ve Avrupalılardan oluşuyor."

- "Araplar, Uzungöl için 'dünyada cennet varsa burasıdır' diyorlar."

19- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun rövanşında deplasmanda MTK ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gidiyor.

20- Basketbolda Avrupa sınavları...

- 11. Avrupa Ümit Erkekler Şampiyonası finalleri, Letonya'nın başkenti Riga'da sürüyor.

- Türkiye, 2. Tur (E) Grubu'ndaki ilk maçını Ukrayna ile yapacak.

- Adana'da düzenlenen Uluslararası Zafer Kupası Büyük Bayanlar Turnuvası'nda Türkiye, 2. maçında Belçika ile karşı karşıya gelecek.

21- Fenerbahçe, yarın Avrupa'da 144. maçına çıkacak.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun rövanşında yarın deplasmanda MTK Budapeşte ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptıkları 143 maçta, 48 galibiyet, 22 beraberlik ve 73 yenilgi aldılar.

22- Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki deplasman performansı.

- Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında deplasmanda 73. maçına çıkacaklar.

- Avrupa'da çıktığı 72 deplasman maçının 12'sini kazanan Fenerbahçe, 11 beraberlik ve 49 yenilgi aldı.

- Avrupa kupalarında MTK Budapeşte ile bundan önceki 2 eşleşmesinde de turu geçemeyen sarı-lacivertliler, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında, İstanbul'da 2-0 yendiği rakibi karşısında bu kez çok daha şanslı.


ERDOĞAN ESAD GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tatil için Bodrum'da bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rixos Otel'deki öğle yemeğinde bir araya geliyor. Görüşmede, Erdoğan ve Esad'ın Türkiye'nin arabuluculuğunda sürmekte olan Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinin yanı sıra İran'ın nükleer programı konusunda da görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra Antalya'ya geçerek orman yangınları ile ilgili incelemelerde bulunuyor. (Saat: 14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ü kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra İstanbul Erkek Liseliler Derneği, İstanbul Erkek Liseliler Vakfı, Vefa Lisesi Eğitim Vakfı ve Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı heyetlerini kabul ediyor. (Saat: 14.30/15.30)

-BAHREYN KRALI EL-HALİFE ORGENERAL BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Bahreyn Kralı ve Savunma Kuvveti Başkomutanı Hamad Bin İsa El-Halife ile görüşüyor. (Saat: 10.45)

-TÜRK-BAHREYN İŞ FORUMU ANKARA'DA TOPLANIYOR

-Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Dr. Abdullah Fakhro ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılacak olan Türk-Bahreyn İş Forumu'nda bir araya geliyor. Moderatörlüğünü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yapacağı forumda Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan ve Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Fakhro da birer konuşma yapacak. (Saat: 9.30)

-KAMU-SEN'DEN KEY ÖDEMELERİNİ YARGIYA TAŞIYOR

-Türkiye Kamu-Sen, KEY ödemelerinde haksızlığa uğrayanlar için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açarak basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-KESK'İN KEY ÖDEMELERİ AÇIKLAMASI

-KESK Konut Edindirme Yardımı ödemelerinde yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-AKP 5.5 YILDA 6 MİLYON TON KÖMÜR DAĞITTI, TKİ 78 MİLYON 558 BİN YTL ALACAKLI

-Seçim dönemlerinde özellikle varoşlardaki seçmene kömür ve gıda yardımı yaparak oy toplamakla eleştirilen AKP hükümeti, son 5.5 yılda yaklaşık 6 milyon ton kömür dağıttı. Dağıtılan kömürün değeri 1 milyar 86 milyon 958 bin YTL'ye ulaşırken, TKİ devletten 78 milyon 558 bin YTL alacaklı bulunuyor.

-MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın soru önergelerini yanıtlayan Enerji Bakanı Hilmi Güler ise kömür dağıtımı nedeniyle TKİ'nin görev zararı bulunmadığını söyledi.

-HALKIN ENFLASYONU 7 AYDA YÜZDE 25'İ GEÇTİ

-İktisatçı Mustafa Sönmez, resmi enflasyonun 7 ayda yüzde 6.6 olduğunu ancak halkın enflasyonunun birçok üründe yüzde 25'in üstünde çıktığını dile getirdi.

-EMEKLİLER KEY ÖDEMESİ VE MAAŞ ZAMLARINI MAHKEMEYE TAŞIYACAK

-DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, KEY'i tam olarak ödeyen birinin 7 bin 800 YTL para alması gerektiğini belirterek, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

-Beysülen ayrıca, emeklilerin enflasyon karşısındaki alım gücünün yüzde 30'lara varan oranlarda eridiğini belirterek, memur emeklilerine verilmeyen enflasyon farklarıyla ilgili dava açacaklarını bildirdi. Beysülen, Eylül ayının emeklilerin eylem ayı olacağını söyledi.

-OTOMOTİV İHRACATI REKOR KIRDI

-Otomotiv sektörü Ocak-Temmuz döneminde ihracat rekoru kırdı. Sektör, ana sanayi de 10.7 milyar doları, yan sanayi de ise 4.6 milyar doları aştı. Toplam ihracat ise geçen yıla göre yüzde 41 artışla 15 milyar 358 milyon dolara ulaştı.

-1.5 MİLYON MEMUR 15 AĞUSTOS'U BEKLİYOR

-Kamu personeli sendikaları, 1.5 milyon memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos'ta hükümetle masaya oturuyor. Görüşmeleri kamu sendikaları adına Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber