CHP'li Kılıçdaroğlu: Laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ'a gelmemesi ilginç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) gelmemesi ilginç. Hükümetle Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği sohbet toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin YAŞ kararlarında, irticai ve bölücü faaliyetler dolayısıyla hiçbir personelin ihraç edilmediğini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hükümetle Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım. Çünkü, tüm ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ'a gelmemesi ilginçtir. Medyada bu konuda belli pazarlıklardan söz edilmektedir. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'böyle bir dosya gelirse ben YAŞ kararlarını imzalamam' diye bir söylemi internet sitelerine düşmüş vaziyette. İşin ilginç tarafı, emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alınmasıdır. Orduya karşı görünüp de ordu ile aynı süreci yaşayan garip bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz 'herhalde ordunun F tipi örgütlenmenin dışında olduğuna dair kesin imareler, kesin bulgular vardır' diye düşünüyoruz. F tipi örgütlenmeyi başarmak isteyenler, AKP süreci içinde ordudan tümüyle temizlenmiş ki yeni bir dosya YAŞ'a gelmemiş oluyor."

Kılıçdaroğlu, "Ergenekon iddianamesinde Sayın Mehmet Ağar'a 60 milyon dolarlık bir rüşvet verildiği de iddia edilmişti. Bu iddianamemin savcısı olan Sayın Başbakan, 60 milyon dolarlık bir rüşveti verdi mi, vermedi mi? Şu ana kadar açıklama yapmış değil. Bizim garibimize giden, bu soruyu Başbakana hiçbir gazeteci de sormuyor. Sizin aracılığınızla ben sormuş olayım. Sayın Başbakan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Mehmet Ağar'a Ergenekon iddianamesinde yazılı olan 60 milyon doların verilip verilmediği konusunda ne düşünüyorsunuz?" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye ziyaretinde Anıtkabir'e gitmeyeceği, ziyaretin İstanbul'a kaydırıldığı belirtiliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"AKP'nin kendi kafasındaki arka plana ve hedefe uygun bir değişiklik. AKP bu süreçte İran'a teslim olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nden bir yetkili nasıl İran'a gittiği zaman, İran hükümetinin ve devletinin koşullarını benimserse, aynı koşulları, aynı protokolü Türkiye Cumhuriyeti için de İran'ın kabul etmesi lazım. CHP olarak biz bunu içimize sindiremiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber