Tartıştığı genci öldüren polis, tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bahçelievler'de tartıştığı genci beylik tabancası ile karnından vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru tutuklandı.

İddialara göre Bahçelievler Hürriyet Mahallesi Mahmutbey Caddesi 19. Sokak içinde saat 18.00 sıralarında bir arkadaşı ile yürüyen Cem İnci (23) yarısı dolu olan bir meyve kutusuna tekme attı.

Kutunun içindeki suyun üstüne sıçraması üzerine sinirlenerek söylenen İnci, yoldan geçen polis memuru Mustafa Atasoy ile tartıştı. İddiaya göre polis memuru Mustafa Atasoy, Cem İnci'nin söylenmesini yanlış anlayarak kendisine küfür ettiğini sandı. İkili arasında yaşanan tartışma sonrasında Atasoy'un beylik silahını çıkararak Cem İnci'ye doğrulttuğu, İnci'nin engellemek istemesi sırasında ise silahın bir el ateş aldığı iddia edildi.

Silahın ateş alması ile karnından yaralanan Cem İnci, kanlar içinde yere yığıldı. İddialara göre İnci'nin vurulduğunu gören polis memuru cep telefonundan karakolu arayıp sokakta birini vurduğunu söyleyerek ekip istediği öğrenildi. Bu arada olay yerine gelen ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Cem İnci yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

4 çocuklu ailenin en büyük oğlu olan ve 4 6 ay önce askerden geldiği belirtilen İnci'nin cenazesi Bahçelievler Nur Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yenibosna Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis memuru Mustafa Atasoy ise , çıkarıldığı Bakırköy Adliyesi'nde kasten adam öldürmekten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sırasında Cem İnci'nin yanında bulunan Recep Şerte, tartışmanın yanlış anlamadan kaynaklandığını belirterek polisin kimlik göstermeden kendilerini silah doğrulttuğunu ve Cem İnci'nin silahın namlusunu tutmaya çalışırken ateş aldığını söyledi. Öldürülen Cem İnci'nin kardeşi Cenk İnci ise adalete güvendiklerini belirtti. Bu arada Cem İnci'yi hastaneye götüren Recep Dağlar ise, silahı ateşleyen polisin ambulans çağırdığını ve yaralı genci hastaneye götürmelerine engel olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber