TÜKODER: Kamuda ve özel sektörde çalışan personel banka promosyonlarından yararlansın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çağlıergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin maaş ödemelerinden doğan banka promosyonlarının ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmasına ilişkin genelge kapsamının genişletilmesini istedi.

"Kamuda ve özel sektörde çalışan şirket personeli de banka promosyonlarından yararlansın" diyen Çağlıergin, bankamatiklerde 10 YTL'nin altında kalan maaş küsuratlarına karşı düzenleme yapılmasını istedi.

TÜKODER Kayseri Şube Başkanı Çağlıergin, bundan sonra kamu personelinin maaş ödemelerinden doğan banka promosyonlarının ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmasını yıllardır savunduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bugün kamu kuruluşlarının çoğu, ihaleyi kazanan şirketlerden hizmet satın almaktadır. Bu hizmeti personel ise yıllardır hiç banka promosyonu görmemiştir, görmemektedir. Bu kamu kuruluşlarında çalışan kamu personeli ile şirket elemanları ve özel sektörde çalışanlar adına çifte standarttır. Banka promosyonu konusunda ivedi düzenleme yapılmalı. Zaten asgari ücretle geçinmekte zorlanan şirket ve özel sektör çalışanları, belki bu banka promosyonları ile azda olsa nefes alacaktır. Devlet, kamuda hizmet veren şirketlerin, yıllardır personeline neden banka promosyonu vermediğini, bu promosyonları ne yaptığının da hesabını sormalıdır."

TÜKODER Başkanı Mehmet Çağlıergin, bankamatikten yapılan maaş ödemelerinde 10 YTL'nin altında ödeme yapılmaması ve belli rakamdan sonra işlemlerin çoğaltılarak bankaların haksız kazanç temin etmesine karşı yeni düzenleme istedi. Çağlıergin, "Bugün bankaların bankamatiklerinden maaşlarını alanlar, 10 YTL'nin altında ödeme yapılmadığı için küsuratı alamamaktadır. Bu yüzden bankalar haksız kazanç ve rant elde etmektedir" dedi.

Bu küsuratlarla daha sonra maaş alanlara faizli kredi vererek ikinci bir haksız kazanç sağlandığını ileri süren Çağlıergin, oysa bankamatiklerin madeni para verme özelliği de bulunduğuna dikkat çekti. Çağlıergin, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun bu haksız kazanca karşı ivedi düzenleme yapmasını da isteyerek, "Ayrıca, yabancıların eline geçen bazı bankalar, günlük çekim limitini düşürerek, işlem sayısını artırmakta, böylece haksız işlem ücreti almaktadır. Bunun da önlenmesini istiyoruz" dedi.

Mehmet Çağlıergin, ekonomi bozuldukça kapıdan satış yapan üniversite gençlerinin vatandaşı dolandırmasına da tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber