CHP çark etti: Zırhlı araç güvenlik için gerekli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tansiyonu düşürdü: Zırhlı araç güvenlik için gerekli

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a zırhlı araç alınmasını ağır bir dille eleştiren CHP, tepkiler üzerine geri adım attı.

Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yükselttiği tansiyonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen düşürdü. Mesleği itibarıyla zırhlı aracın güvenlik açısından taşıdığı önemi iyi bildiğini belirten Öymen, bu konudaki tedbirlerin kurumların takdirinde olduğunu söyledi. Öymen, YAŞ kararları için de "Silahlı Kuvvetler'imizde, ihracı gerektiren hiçbir subay ve astsubayın bulunmamasından ancak memnuniyet duyarız." yorumunu yaptı.

Onur Öymen, partisinin Serik ilçesine bağlı Gebiz belde teşkilatının açılışına katıldı. Burada, gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öymen, partisiyle Genelkurmay arasındaki gerginliği değerlendirdi. Öymen, Türkiye'nin en hassas görevini yapan TSK'nın birlik ve bütünlük içinde çalışmasını arzu ettiklerini vurguladı. Muhataplarının hükümet olduğunu, tutumlarının yanlış yorumlanmamasını istedi. Onur Öymen, "Özellikle ben, mesleğim itibarıyla zırhlı bir aracın güvenlik açısından taşıdığı önemi iyi biliyorum. Bazı meslektaşlarımız zırhlı araç olmadığı için hayatlarını verdi. Güvenlik açısından alınması gereken tedbirlerin mutlaka alınması gerekir. Bunu takdir etmek ilgili kurumlara aittir.'' diye konuştu. Öymen, AK Parti hakkındaki kapatma davası için de şu ilginç benzetmeyi yaptı: "Kapatma davası ile maç bitmedi. Maçın ilk yarısı bitti. İlk yarıda AKP bir gol yedi ve bir sarı kart gördü. Maçın daha ikinci yarısı var. İkinci yarıda aynı hataları yaparsa, gene laiklik karşıtı eylemlerine devam ederse, ikinci bir sarı kart görme- si ihtimali her zaman mevcuttur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber