DİSK öneriyi kabul etti

Haber Giriş : 04 Kasım 2004 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Yönetim Kurulu, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'SSK hastanelerinin çalışanlara devrine' ilişkin önerisini kabul ettiğini'' bildirdi.

DİSK Yönetim Kurulu'ndan, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile DİSK Genel Sekreteri Musa Çam'ın isimlerinin yer aldığı ''Başbakan'a Açık Mektup'' başlığı altında açıklama yapıldı.

Taraflarla etkin bir istişare yapılmadan ve uzlaşma sağlanmadan böyle bir taslağın Meclis'e sevk edilmesinin doğru bulunmadığı belirtilen açıklamada, ''kamuoyunun gündemine oturan bu konuya ilişkin görüşleriniz ve SSK hastanelerinin işletmesinin çalışanlara devrine ilişkin öneriniz basına yansımıştır. Ayrıca, bu görüş ve önerilerinizi, 2 Kasım 2004 tarihinde ETUC Genel Sekreteri, Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK genel başkanlarının şahsınızı ziyaretinde de ifade ettiğiniz bilinmektedir'' denildi.

Açıklamada, ''Konfederasyonumuz, öneriniz doğrultusunda, SSK hastanelerinin, başta asli unsur olan prim ödeyen işçi ve işverenler olmak üzere, hastane sağlık çalışanlarının, hizmet alan emeklilerin ve dilerseniz kamunun da temsil edileceği bir yönetim yapısı oluşturularak, hastanelerin işletmesini devralma talebimizi tarafınıza iletmektedir. Yönetim modelinin ayrıntılarını ve devir protokolünü görüşmek üzere davetinizi beklediğimizi ifade ederiz'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber