5'i polis 46 kişilik araç çetesine 632 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalınan ya da Türkiye'ye kaçak sokulan lüks araçları sahte evrakla tescil ettirip piyasaya sürdükleri öne sürülen 5'i polis 46 kişi hakkında, 3 ile 632 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 183 sayfalık iddianamede 40 kişi "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, Saim Güler, İsa Kıranta ve Abdullah Veziroğlu yönetiminde bir suç örgütü kurulduğu, diğer şüphelilerin bu örgütün üyeleri oldukları anlatıldı. Söz konusu örgütün Bakırköy bölgesinde faaliyet gösteren Hasan Ayar'ın elebaşılığını yaptığı bir başka suç örgütüyle iş birliği yaptığı belirtilen iddianamede, Ayar yönetimindeki suç örgütünün çaldığı lüks araçların satın alınarak, sahte evraklarla trafik tescil şubelerinde tescillerinin yapıldığı ve piyasaya sürüldükleri anlatıldı.

İddianamede, örgütün ayrıca, yurt dışından çalınarak ya da başka bir yoldan temin edilip Türkiye'ye sokulan ve mevzuata aykırı bir şekilde yurt içinde bırakılan araçları da satın alarak, sahte evrakla trafik tescil şubelerinde tescil ettirip piyasaya sürdükleri bildirildi.

Örgütün, çeşitli nedenlerle gerçekte olmayan hayali araçları da tescil ettirdikleri belirtilen iddianamede, şüphelilerin, Beşiktaş ve Eminönü Trafik Tescil şubelerinde görevli bazı polis memurlarına rüşvet verdiklerinin tespit edildiğine de yer verildi.

Örgüt üyelerinin gerçekleştirdikleri 88 eylemin ayrı yarı anlatıldığı iddianamede, şüphelilerden Salim Gürel, İsa Kıranta ve Abdullah Vezirhüyük hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "resmi evrak ve mühürde sahtecilik", "suç eşyasını kabul etmek" ve "rüşvet vermek" suçlarından 242'şer ile 632'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması, diğer sanıklara da 3'er ile 131'er yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber