İstanbul'da sağanak alarmı!

Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz yağmurları etkili oluyor...

Kanal D'nin Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre; sıcaklığın 29 derece hissedileceği İstanbul ve çevresi bugün sağanak yağışın etkisi altında olacak. Öğleden sonra beklenen sağanak yağışın özellikle Avrupa Yakası'nda zaman zaman kuvvetli şekilde kendini göstereceği belirtiliyor. Ülkenin çeşitli kesimlerinden yağış ve fırtına haberleri geliyor.

KIRKLARELİ´NDE ETKİLİ SAĞANAK YAĞIŞ

Kırklareli´nde dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve sağanak olarak yaklaşık 45 dakika etkili olan yoğun yağmur yağışı kente hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle rögarlar taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Trafikte ilerleyen bazı araçlar ise suyla dolan caddelerde oluşan su birikintiler nedeniyle mahsur kaldı. Yağmurdan ıslanmak istemeyen vatandaşlar ise bina altlarında ve otobüs duraklarına sığındılar. Yağmurun şiddetini azaltmasının ardından rögarlar ekipler tarafından açıldı ve mahsur kalan araçlar çekici yardımı ile kurtarıldı.

ÇANAKKALE'DE METRE KAREYE 32 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale kent merkezinde metre kareye 32 kilogram yağış düştü. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden yağmur nedeniyle kentin alçak bölgelerindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak vecaddelerde biriken yağmur sularını tahliye etmek için çalışmalarınıaralıksız sürdürüyor.Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışın akşam saatlerine kadar aralıklı olarak devam edeceğini bildirdi.

GAZİANTEP'TE ŞİDDETLİ FIRTINA

Gaziantep'te dün akşam saatlerine doğru başlayan şiddetli fırtına Karataş bölgesinde etkili oldu. Saatte tahmini 80 kilometre hızla estiği bildirilen fırtına nedeniyle Karataş 2'nci bölgedeki sitelerde bulunan evlerin çatıları uçtu, güneş enerjisi sistemleri parçalandı, elektrik telleri koptu ve camlar kırıldı. Yaşanan fırtına sırasında bir çok vatandaş kendilerini evin dışına attı. Çatılardan uçan kiremit ve tahtalar ile güneş enerjisi parçalarının apartmanların önünde park halinde bulunan araçların üzerine düşmesi sonucu 17 otomobil hasar gördü. Olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edilirken, TEDAŞ ekipleri onlarca elektrik hattının fırtına nedeniyle kopması üzerine bölgeye verdiği elektriği kesmek zorunda kaldı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekibi ile itfaiye hasar tespit çalışması yaptı. Üzerine çatıların düştüğü araçların büyük hasara uğradığı görüldü. Vatandaşlar fırtına sırasında büyük gürültü duyduklarını, sonra korkudan dışarıya çıktıklarını söyledi

Kanald

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber